НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
14.11.2022 5538

Чому Іран визнав поставки зброї Росії: у розвідці дали пояснення

Після того, як Україна представила реальні докази застосування іранського озброєння Росією в Україні, Тегеран змінив позицію та визнав свою причетність до поставок зброї в РФ.

_viyskoviy_zbivae_dron_gettyimages_1235_14.11.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на коментар представника Головного управління розвідки Міноборони України Вадима Скібіцького програмі Військового телебачення України "Під прицілом".

За його словами, в Україні розуміють загрозу застосування балістичних ракет проти нашої держави, тому сьогодні дуже активна позиція дипломатії, воєнної розвідки та інших структур, які наполегливо працюють, щоб довести світовій спільноті наскільки небезпечним є постачання Іраном озброєнь до Росії.

"Таким чином ви ж бачите яким чином змінилась навіть позиція Ірану. Спочатку вони говорили, що нічого не поставляли, повністю було ігнорування цього питання, ні в якому разі ми не постачали, а зараз позиція змінилася, бо є реальні докази, що це іранське виробництво, воно продемонстроване, ідуть окремі переговори з цього питання і Іран визнав - так, постачали", - навів приклад представник ГУР.

Водночас як додав Скібіцький, все ж таки інформація подається буцімто це було до початку війни, це були малі партії і т. ін. Але в руки розвідників потрапили дрони, в яких знайшли деталі, що були виготовлені вже після лютого 2022 року.

Як повідомлялось, 5 листопада міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян вперше визнав допомогу Тегерана Росії безпілотниками. Однак, нібито, передача БПЛА відбувалась ще до початку повномасштабної війни в Україні.

Виявилось, що Іран продовжує постачати своє озброєння до Росії, яке застосовують для ударів по цивільним об'єктам України. Транспортування здійснюється за допомогою літаків та кораблів.

Оценка материала:

5.00 / 5
Чому Іран визнав поставки зброї Росії: у розвідці дали пояснення 5.00 5 5
Політика / Світ
14.11.2022 5538
Еще материалы раздела «Світ»