НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
14.11.2022 560

Підрив дамби Каховської ГЕС матиме плачевні наслідки для окупантів: експерт пояснив чому

Потоки води, які наразі стримує гребля, буквально зметуть лінії оборони російської армії на лівому березі Дніпра.

749cdfbdc3f6167f5c74915253910dc8_14.11.22

Опубліковане окупантами відео підриву мосту на Каховській ГЕС може бути натяком на можливість зруйнувати і саму дамбу. Але якщо росіяни наважаться на такий крок, то їхні укріплення на Лівобережжі будуть затоплені потоками води і звільнені самі собою, без жодних зусиль з боку ЗСУ.

Так оцінив ситуацію військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. Пише ТСН. 

Коментуючи опубліковане відео, експерт зазначив, що після його появи знову заговорили про те, що російські окупанти, у разі загрози звільнення Нової Каховки, можуть підірвати дамбу, шлюзи або все й одночасно.

Водночас він відзначив, що існує велика різниця між спроможністю підірвати міст і дамбу.

"Щоб знести дамбу, необхідний сумарний заряд в межах 0,3-0,5 кілотонни, а то й більше, що можна порівняти з тактичною ядерною зброєю", наголосив Коваленко.

Наслідки від такого кроку будуть плачевним для самих окупантів, оскільки основне затоплення у випадку прориву греблі припаде саме на Лівобережжя, причому на ту частину, де зараз окупанти істерично облаштовують лінії оборони.

“5-20 БТГр (батальонно-тактичних груп, - ТСН) успішно віднесе в плавання за горизонт, а ЗСУ таки зайдуть на лівий берег з можливістю розширення плацдарму відразу по лінії від Скадовська на Нижні Сірогози-Михайлівку-Токмак", – вважає оглядач.

Така ситуація, за його словами, означатиме фактичну втрату всієї окупованої території  півдня України в коротко-терміновій перспективі.

“Фактично, окупанти нічого не виграють, а навпаки – програють підривом Каховської ГЕС і, не встигнувши озирнутися, а вже будуть бачити підрозділи ЗСУ на адміністративному кордоні з Кримом” – резюмував експерт.

Нагадаємо, у Мережі опубліковані супутникові фото зруйнованих мостів і переправ окупантів на Херсонщині, зроблені вранці 11 листопада.

Оценка материала:

5.00 / 3
Підрив дамби Каховської ГЕС матиме плачевні наслідки для окупантів: експерт пояснив чому 5.00 5 3
Політика / Україна
14.11.2022 560
Еще материалы раздела «Україна»