<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Бізнес
Економіка
14.11.2022 389

ЄС виділить 225 млн євро на націоналізацію німецької "дочки" "Газпрому"

Єврокомісія схвалила націоналізацію німецької дочірньої компанії російського "Газпрому" Gazprom Germania. Регулятор у Брюсселі схвалив виділення для неї дотації на суму 225,6 млн євро.

gettyimages_457787396_52_650x410_14.11.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Єврокомісії.

Виділені кошти дозволять уряду Німеччини повністю взяти під контроль цю компанію, яка нині називається Security Energy for Europe і перебуває в довірчому управлінні Федерального агентства з мереж.

Гроші виділені в рамках кризового механізму, що дозволяє компаніям, які страждають від наслідків енергетичної кризи, отримувати дотації у разі нестачі приватного капіталу.

Раніше ми писали, що чеська енергетична компанія ČEZ планує звернутися до міжнародного арбітражу з позовом до російського "Газпрому". Основна вимога - виплата компенсацій за перебої у постачанні природного газу протягом 2022 року.

Раніше повідомлялося, що російська газовидобувна монополія "Газпром" погрожувала зупинити постачання газу до Європейського союзу, якщо країни-члени запровадять обмеження цін на енергоносії.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС виділить 225 млн євро на націоналізацію німецької "дочки" "Газпрому" 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
14.11.2022 389
Еще материалы раздела «Економіка»