<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати молоду картоплю з травами та часником, запечену в духовці  "Русь без Києва" та привласнення князя Володимира Великого: як Путін переписує історію  В Україні буде тепло та сонячно, але є нюанс — прогноз народного синоптика Наталки Діденко  Як укласти контракт на проходження служби у ЗСУ під час війни: які умови і грошове забезпечення  Як швидко та легко приготувати смачні ліниві голубці: рецептом поділилась фудблогерка  До України йде похолодання: синоптик назвав точну дату  В Україні суттєво скоротили строк дії висновку ВЛК про придатність під час мобілізаціївсі новини дня
Політика
Росія
14.11.2022 453

Путін запропонував позбавляти громадянства "за фейки" про армію РФ

Російський диктатор Володимир Путін запропонував позбавляти набутого громадянства "за фейки чи дискредитацію армії". Таку поправку він вніс до законопроекту, ухваленого в першому читанні.

_10_10_2022_gettyimages_1243863347__1__1_650x410_14.11.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "РІА Новини".

"Путін вніс поправку до ухваленого у першому читанні законопроекту про можливість позбавлення набутого громадянства. Пропонується позбавляти громадянства за фейки про армію, її дискредитацію, участь у небажаних організаціях, заклики до порушення територіальної цілісності (207.3, 280.3, 284.1, 280.1 КК РФ)", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Путін запропонував, щоб ФСБ встановлювала "факти загрозливих дій для безпеки держави, які можуть спричинити позбавлення громадянства".

"Громадянство РФ припиняється... якщо громадянин РФ, який набув громадянства РФ... вчинив дії, що створюють загрозу безпеці РФ... незалежно від часу вчинення дій, що створюють загрозу безпеці РФ, і дати виявлення факту вчинення таких дій", - йдеться в поправці.

Нагадаємо, це відбувається на тлі заяв західних аналітиків про те, що втеча військ РФ з Херсона підірвала довіру до керівника Кремля Володимира Путіна та поставила під сумнів його здатність виконувати свої військові обіцянки.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін запропонував позбавляти громадянства "за фейки" про армію РФ 5.00 5 1
Політика / Росія
14.11.2022 453
Еще материалы раздела «Росія»