<
НОВИНИ ДНЯ: Корисна і соковита шаурма: як приготувати смачний перекус вдома  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Нафтопереробка в РФ впала до майже річного мінімуму через дронові атаки, - Bloomberg  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Яка кількість населення в Україні буде 2050 року: демографи шокували прогнозом  Наближений до Путіна олігарх виведе частину бізнесу з Росії через вплив санкційвсі новини дня
Політика
Світ
14.11.2022 560

РФ повертає у школи військовий вишкіл. Британська розвідка пояснила, навіщо це Кремлю

Російський уряд повертає у школи військовий вишкіл, який скасували ще у 1993 році. Це допоможе підготувати молодь до призову у майбутньому.

1___5757_650x410_14.11.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міноборони Великобританії у Twitter.

Зазначається, що 9 листопада міністр освіти РФ Сергій Кравцов заявив, що військовий вишкіл повернеться в російські школи з вересня 2023 року. Школярів будуть навчати за програмою радянських часів, яка включаю підготовку до хімічних чи ядерних атак, надання першої допомоги та стрільбу з автоматів Калашникова.

Російські чиновники намагалися відновити військовий вишкіл у школах ще з 2014 року, коли РФ окупувала Крим.

Британська розвідка пояснює, що таким чином у Росії хотіли покращити підготовку призовників. Проте за вісім років ситуація не змінилася.

Міноборони РФ своєю чергою підтримує цей процес, заявляючи, що цьому навчанню має приділятися не менше 140 годин на навчальний рік. Таким чином, ймовірно, у Росії хочуть збільшити кількість призовників та покращити їх навички ще до призову на службу в армії.

"Ця ініціатива також, ймовірно, буде частиною більш широкого проекту з прищеплення російському населенню ідеології патріотизму та довіри до державних інститутів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Росії вже готуються до другої хвилі мобілізації, а чоловіки почали отримувати повістки з датами наступного року.

Оценка материала:

5.00 / 1
РФ повертає у школи військовий вишкіл. Британська розвідка пояснила, навіщо це Кремлю 5.00 5 1
Політика / Світ
14.11.2022 560
Еще материалы раздела «Світ»