<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.11.2022 539

Відео у Київській Лаврі з нібито молитвою за росію вивчають поліція та СБУ

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що правоохоронці встановлюють аутентичність відео із Києво-Печерської Лаври, на якому священнослужителі УПЦ московського патріархату під час богослужіння нібито прославляють росію.

630_360_1499872283-2835_14.11.22

Як передає Укрінформ, про це Ткаченко повідомив у Телеграмі.

"З ситуацією щодо відео зі служби УПЦ в одному з храмів Києво-Печерської Лаври, оприлюдненого отцем Михайлом Омеляном з ПЦУ, на звернення ДЕСС вже працюють Національна поліція України та Служба безпеки України. Наразі першочергово важливо встановити автентичність відео", - зазначив Ткаченко.

За його словами, від цього будуть залежати подальші дії та наслідки.

"В разі, якщо відео є автентичним, ми закликаємо вжити негайних процесуальних дій щодо очільників УПЦ", - наголосив Ткаченко.

Як повідомлялось, священник Православної церкви України Михайло Омелян опублікував у Фейсбуці відео, на якому нібито під час під час богослужіння 12 листопада у Києво-Печерській Лаврі моляться за рф.

Оценка материала:

5.00 / 2
Відео у Київській Лаврі з нібито молитвою за росію вивчають поліція та СБУ 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
14.11.2022 539
Еще материалы раздела «Суспільство»