<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters  Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 днів  Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіківвсі новини дня
Політика
Україна
15.11.2022 502

На звільнених територіях Херсонської області потрібно нарощувати ППО, - Ігнат

Після деокупації Херсона там необхідно нарощувати сили протиповітряної оборони. Водночас з цим, у Повітряних сил ЗСУ з’явився новий простір для маневрів.

Про це заявляє РБК-Україна, посилаючись на виступ речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната під час національного телемарафону.

Він зазначив, що авіація - це дуже мобільний тип військ, який працює завжди. Так, за 12 листопада українські літаки завдали 13 ударів по засобах ППО, скупченню живої сили та техніки ворога.

Також Ігнат наголосив, що звільнення Херсонщини від окупантів означає і те, що у сил авіації з’явилася нова територія, яка потребує захисту - не тільки з повітря, а і з землі. Тому на деокупованих територіях необхідно нарощувати засоби ППО.

"Зрозуміло, що основне завдання Повітряних сил – це повітряне прикриття. Херсонців теж, як і всіх наших українців, треба захищати від "Шахедів", крилатих ракет та іншого озброєння, яке окупанти застосовують", - сказав Юрій Ігнат.

Нагадаємо, що 13 листопада, в Південнобузькому й Таврійському операційних районах ЗСУ завдали чотири авіаційних і 33 ракетних і артилерійських удари по позиціям росіян.

Оценка материала:

5.00 / 2
На звільнених територіях Херсонської області потрібно нарощувати ППО, - Ігнат 5.00 5 2
Політика / Україна
15.11.2022 502
Еще материалы раздела «Україна»