<
НОВИНИ ДНЯ: У Раді відповіли, чи буде економічне бронювання від мобілізації  Дощі з грозами та максимум +23: синоптики розповіли про погоду у Київській області  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогноз  Синоптикиня попередила, де найближчим часом пройдуть інтенсивні дощі та де вже 14 червня буде спека +31 градус  Дощі не припиняються: синоптик розказав, де та коли в Україні литиме  Коли в Україні очікувати повернення спеки: синоптикиня Діденко дала відповідь  Спека відступає: 13 червня в Україні стане свіжішевсі новини дня
Бізнес
Економіка
14.11.2022 580

Перспективи світової економіки стають «похмурішими» – МВФ

У МВФ заявили, що перспективи світової економіки ще похмуріші, ніж прогнозувалося минулого місяця.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву Фонду.

У разі погіршення прогнозу у Фонді послалися на неухильне погіршення показників опитувань менеджерів із закупівель в останні місяці.

У більш похмурому прогнозі МВФ звинувачує посилення грошово-кредитної політики, викликане стійко високою інфляцією на широкій основі, слабкими темпами зростання в Китаї, а також перебоями з постачанням і відсутністю продовольчої безпеки, викликаними вторгненням Росії в Україну.

У блозі, підготовленому до саміту лідерів G20 в Індонезії, МВФ заявив, що нещодавні високочастотні індикатори «підтверджують, що перспективи похмуріші», особливо в Європі.

Нещодавні індекси менеджерів із закупівель, які вимірюють активність у виробництві та сфері послуг, сигналізують про слабкість у більшості найбільших економік G20, при цьому економічна активність має знизитися, а інфляція залишається незмінно високою.

Зазначається, що загострення енергетичної кризи в Європі завдасть серйозних збитків економічному зростанню та підвищить інфляцію.

Тривала висока інфляція може призвести до більш значного, ніж очікувалося, підвищення процентних ставок та подальшого посилення світових фінансових умов.

Це, своєю чергою, створило "розростання ризиків кризи суверенного боргу для вразливих економік", заявив МВФ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Перспективи світової економіки стають «похмурішими» – МВФ 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
14.11.2022 580
Еще материалы раздела «Економіка»