<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Росія
15.11.2022 776

Чому Путін не збирається відсторонити Шойгу попри критику – пояснення радника голови МВС

Міноборони РФ має майже необмежений фінансовий ресурс.

a94f3fafcd67a3512df0316b5b1b49d0_15.11.22

Попри те, що міністра оборони Росії Сергія Шойгу багато критикують через провали російської армії у війні проти України, Володимир Путін не збирається зняти його з посади. Пише ТСН. 

Про це в ефірі Радіо НВ розповів радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

За його словами, це зумовлено тим, що Міноборони Росії – це не просто прізвище Шойгу, а величезний механізм, який дозволяє керувати необмеженими людськими і майже необмеженими фінансовими ресурсами.

"Путін неодноразово давав зрозуміти, що не буде змінювати Шойгу… Путін прекрасно розуміє, як працює система. І зараз прибрати Шойгу, поставити когось незрозумілого для нього, — це отримати можливість дуже серйозних проблем. Зокрема тієї, що армія на цьому етапі, під час війни, сильніша за ФСБ. Тому він дуже боїться будь-якого іншого, крім Шойгу, якому він 100% довіряє", - пояснив Денисенко.

Провали РФ у війні проти України

Останніми тижнями російська армія зазнає більших втрат серед своїх солдат у війні, ніж це було ще декілька місяців тому. За даними Генштабу, станом на 14 листопада втрати окупантів становлять вже понад 81 тис. солдат.

Армія РФ після 8 місяців окупації Херсона втратила контроль над містом. Збройні сили України звільнили Херсон 11 листопада.

На думку колишнього командувача сухопутних сил США у Європі, генерал-лейтенанта Бена Годжеса, Україна може звільнити Маріуполь та Мелітополь до січня 2023 року, а після того розпочнеться звільнення Криму.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чому Путін не збирається відсторонити Шойгу попри критику – пояснення радника голови МВС 5.00 5 2
Політика / Росія
15.11.2022 776
Еще материалы раздела «Росія»