НОВИНИ ДНЯ: У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі порадивсі новини дня
Політика
Україна
14.11.2022 381

НАТО зацікавлене у програші Путіна – Столтенберг

Російська агресія в Україні ставить під загрозу весь міжнародний порядок. Тож у програші Росії зацікавлений увесь світ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву генсека НАТО Єнса Столтенберга.

"Перемога України потрібна не тільки самій Україні. НАТО також має інтерес не допустити перемоги (президента РФ - ред.) Путіна. Якщо Путін виграє, це зробить світ більш небезпечним і вразливим. Це дозволить іншим авторитарним лідерам порушувати норми міжнародного права", - сказав він.

Столтенберг додав, що весь світ зараз платить високу ціну, але якщо не зупинити Путіна, то світ поплатиться ще більше.

Також, за словами генсека Північноатлантичного альянсу, Україна заявила, що готова до переговорів. Але всі знають, що єдиний спосіб досягти прийнятного для Києва результату мати силу на полі бою.

"Більшість війн закінчуються на певному етапі за столом переговорів, але те, що відбувається за цим столом, фундаментально пов'язаним із ситуацією на полі бою. Тому те, що ми повинні робити, так це підтримувати Україну та зміцнювати їхню допомогу... На якому- На цьому етапі можуть бути переговори, на яких Україна переможе як незалежну суверенну державу в Європі", - зазначив він.

Генсек НАТО наголосив, що Україна сама має вирішити, яким має бути вирішення військового конфлікту з РФ.

Оценка материала:

5.00 / 1
НАТО зацікавлене у програші Путіна – Столтенберг 5.00 5 1
Політика / Україна
14.11.2022 381
Еще материалы раздела «Україна»