<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Європа
15.11.2022 563

Фінляндія допускає, що бійців ЗСУ будуть тренувати на її території

Фінляндія не відкидає можливості підготовки українських солдатів на своїй території. Це питання наразі обговорюється.

facebook_com_ministryofdefence_ua__41__650x410_15.11.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра оборони Фінляндії Антті Кайкконена, яку приводить Helsingin Sanomat.

"Щойно проясниться наша конкретна роль у тренувальній місії Євросоюзу, ми подивимося, де і яким чином найбільш доцільно проводити навчання", - заявив Кайкконен.

Це питання можливо обговорять у вівторок міністри оборони країн - членів ЄС. Наразі 20 фінських інструкторів беруть участь у підготовці солдатів ЗСУ у Великій Британії.

Як зазначив раніше глава зовнішньополітичної служби ЄС Жозеп Боррель, Євросоюз у рекордно короткий термін запускає місію з тренування 15 тис. українських військових. Вона спочатку здійснюватиметься у Польщі та Німеччині. Є також "багато країн, які хочуть брати участь у цій тренувальній місії", уточнив Боррель.

Нагадаємо, президент Фінляндії пояснив, що думає про перемовини з Путіним щодо миру в України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Фінляндія допускає, що бійців ЗСУ будуть тренувати на її території 5.00 5 2
Політика / Європа
15.11.2022 563
Еще материалы раздела «Європа»