<
НОВИНИ ДНЯ: Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїнів  В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.11.2022 509

У ДТЕК пояснили, чи скасовуватимуть стабілізаційні відключення світла в Україні

Окупанти пошкодили унікальне енергетичне обладнання.

d843b7eee830fa2b1f85bddb8a3e7dec_15.11.22

Стабілізаційні відключення світла скасовувати найближчим часом не будуть, навпаки, потрібно навчитися жити за ними. Пише ТСН. 

Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

Він пояснив, що в центральних регіонах України, окрім стабілізаційних графіків, були застосовані аварійні відключення, бо російські окупаційні війська нещодавно завдали повторного удару по стратегічному об’єкту енергетичної інфраструктури.

Внаслідок атаки РФ було пошкоджено унікальне обладнання, яке неможливо замінити. Його довелося виготовляти заново.

За його словами, через таку атаку російських терористів наразі відключення світла за планом – це оптимістичний сценарій, і нині максимально можливим результатом є їхнє дотримання.

"Зараз програма максимум – мати графіки, їх виконувати і жити за ними. Сподіваємося, що зможемо відремонтувати і наступні елементи", - сказав Сахарук.

Нагадаємо, ексміністр енергетики та вугільної промисловості України Іван Плачков пояснив, що енергетики в Україні застосовують декілька видів відключення електроенергії через або недостатню кількість генерації, або задля ремонтних робіт. За його словами, на сьогодні пошкоджено близько 50% енергетичної інфраструктури України, тож заклик економити електроенергію залишається актуальним. Плачков каже, що треба бути готовими до всіх видів відключення світла.

Своєю чергою, в українській розвідці попереджають, що ракетний терор РФ триватиме і далі. Росіяни намагаються дестабілізувати ситуацію в Україні та поширити паніку серед цивільних.

Оценка материала:

5.00 / 2
У ДТЕК пояснили, чи скасовуватимуть стабілізаційні відключення світла в Україні 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
15.11.2022 509
Еще материалы раздела «Суспільство»