<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росієювсі новини дня
Політика
Світ
16.11.2022 396

Росія репресивніша за СРСР: в країні більше політв’язнів ніж за Брежнєва

Росіяни намагаються триматися подалі від політики.

ae3420cdce70d8bc3c274aad13a8cf2b_16.11.22

Населення країни-агресорки Росії страждає від завченої апатії, що втручатися в політику небезпечно. Втім, в сучасній РФ зараз більше політв’язнів, ніж за правління генсека ЦК КПРС Леоніда Брєжнєва.

Таку думку депутат Європарламенту Радослав Сікорський вислови в інтерв'ю ТСН.ua.

За словами Сікорського, сьогоднішня Росія набагато репресивніша, ніж Радянський Союз останнього десятиліття.

На запитання про те, чому в РФ не спалахнули протести після оголошення мобілізації, він відповів, що російська культура просякнута імперіалізмом.

"Російське населення страждає від завченої апатії, що втручатися в політику небезпечно. Тому більшість людей тримається подалі", - наголосив депутат Європарламенту.

Нагадаємо, на території РФ з початком оголошеної президентом Путіним "часткової мобілізації" протестні настрої значно зросли. У російських містах пройшли акції, які завершилися затриманням сотень людей.

Бунти виникали і в так званих навчальних центрах для мобілізованих. Військовий експерт Олег Жданов каже, що поміж росіян, зокрема мобілізованих, таки зростає невдоволення. За його словами, наразі будь-яка причина може призвести до протестів в РФ. Втім, коли саме вони можуть з'явитися на вулицях російських міст, невідомо.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія репресивніша за СРСР: в країні більше політв’язнів ніж за Брежнєва 5.00 5 2
Політика / Світ
16.11.2022 396
Еще материалы раздела «Світ»