<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Світ
16.11.2022 1745

Примусову мобілізацію "нових росіян" узаконено. Путін видав указ

"Нових власників" паспортів РФ, які отримані на тимчасово окупованих територіях України, відтепер можуть мобілізовувати відповідно до російського законодавства.

_rosiya_priziv_krim_sevastopol_gettyimages_12435_16.11.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву.

Президент Російської Федерації Володимир Путін днями видав указ, за яким у Збройних силах РФ можуть служити не тільки громадяни Росії, а й особи, що мають подвійне громадянство. Тож, відтепер наявність українського паспорта може не врятувати колаборантів і зрадників від військової служби на боці агресора.

"Росіяни так і не змогли знайти "добровольців" на півдні й готуються до примусової мобілізації власників російських паспортів. Попри заяви росіян про добровольців на півдні, місцеві не йдуть на співпрацю з ворогом, адже не вірять в казки про "нацистів". Не допомагає росіянам й фінансове заохочення, бо охочих укласти контракт теж немає", - зазначається у повідомленні ЦНС.

При цьому експерти Центра підкреслюють, що й тут росіяни хитрують.

"Зауважимо, що хоча в указі говориться про "мирний час", та це лише юридична обгортка, бо офіційно у РФ немає війни", - окцентують в ЦНС.

Відтак Центр національного спротиву закликає мешканців тимчасово окупованих територій не отримувати паспорти країни-ворога та за можливості залишити регіон і не ставати ресурсом для агресора.

Раніше за призовом у лавах російської армії могли служити лише громадяни РФ, а іноземці мали таке право, лише підписавши контракт.

РБК-Україна повідомляло, що у Росії офіційно дозволили призивати на службу в армію іноземних громадян.

Нагадаємо, що, за даними Інституту вивчення війни (ISW), у Росії триває прихована мобілізація під виглядом формування добровольчих підрозділів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Примусову мобілізацію "нових росіян" узаконено. Путін видав указ 5.00 5 2
Політика / Світ
16.11.2022 1745
Еще материалы раздела «Світ»