<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Світ
17.11.2022 439

Ніяк не засудив РФ: президент ФІФА цинічно закликав припинити війну в Україні на час ЧС-2022

Джанні Інфантіно вперто продовжує грати в популізм, ігноруючи реальний стан речей у світі.

ea8cc56dcc9aee09b83e517d818483bf_17.11.22

Президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Джанні Інфантіно зробив скандальну заяву щодо війни в Україні під час саміту G20, що відбувається на індонезійському острові Балі. Пише ТСН. 

Інфантіно звернувся до лідерів країн із проханням тимчасово припинити вогонь у російсько-українській війні на час проведення чемпіонату світу-2022, який від 20 листопада до 18 грудня триватиме в Катарі.

Водночас очільник ФІФА не промовив жодного слова про те, хто розпочав війну в Україні та щодня продовжує вбивати українців. Інфантіно навіть побоявся назвати Росію "агресором", цинічно закликавши до відновлення діалогу для встановлення миру.

"Я благаю всіх вас подумати про тимчасове припинення вогню між Україною та Росією на місяць під час чемпіонату світу. Або, принаймні, реалізувати гуманітарні коридори, які могли б призвести до відновлення діалогу як першого кроку до миру.

Ви – світові лідери, у вас є можливість впливати на перебіг історії. Футбол та чемпіонат світу пропонують вам унікальну платформу єдності та миру на всій планеті", – цитує Інфантіно Reuters.

Додамо, що раніше ФІФА зробила цинічну заяву напередодні ЧС-2022, закликавши 32 країни-учасниці Мундіалю зосередитися на підготовці до турніру та не змішувати футбол із політикою. В організації проігнорували заклики усунути збірну Ірану від планетарної першості за жорстоке порушення прав людини в країні та допомогу Росії вести загарбницьку війну проти України.

Нагадаємо, ФІФА продала Росії права на показ матчів ЧС-2022. Тож у країні-терористці зможуть комфортно дивитися поєдинки Мундіалю, поки дії рашистів щодня призводять до масової загибелі українців. Крім того, РФ досі не виключили зі списку членів ФІФА.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ніяк не засудив РФ: президент ФІФА цинічно закликав припинити війну в Україні на час ЧС-2022 5.00 5 2
Політика / Світ
17.11.2022 439
Еще материалы раздела «Світ»