НОВИНИ ДНЯ: Теплий картопляний салат: оригінальний рецепт на чотири порції  Коли Страсний тиждень 2024 року: що можна і не можна робити перед Великоднем, традиції кожного дня  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  Салат із сиром, яблуками та горіхами: швидкий рецепт  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Мобілізація в Україні: кого з жінок можуть призвати за новим закономвсі новини дня
Бізнес
Економіка
17.11.2022 389

Індійські НПЗ побоюються купувати російську нафту через санкції ЄС, - Reuters

Індійські нафтопереробні заводи побоюються купувати нафту в Росії після 5 грудня, коли набудуть чинності санкції Європейського союзу, очікуючи ясності щодо запропонованого механізму обмеження цін G7.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

За даними видання, китайські нафтопереробні заводи почали скорочувати імпорт російської нафти з наступного місяця.

Азіатські гіганти, два з трьох найбільших світових імпортерів, стали найбільшими покупцями Росії після того, як Захід почав уникати російської нафти після початку війни проти України.

Скорочення обсягів закупівель обома країнами призведе до того, що Росія шукатиме альтернативних покупців, що потенційно може призвести до зниження цін, навіть якщо ці нові покупці навряд чи приєднаються до плану "Великої сімки" щодо обмеження цін на російську нафту.

Reliance Industries Ltd, оператор найбільшого у світі нафтопереробного комплексу та великий замовник у Росії, ще не розмістила замовлення на російську нафту після 5 грудня, повідомили два джерела, знайомі з планами закупівель нафтопереробного підприємства.

За їхніми словами, так само вчинила і державна Bharat Petroleum Corp.

Згідно з джерелами, Reliance обережно ставиться до реакції іноземних банків з огляду на її залежність від західної фінансової системи та продажу нафтопродуктів за кордоном.

"З механізмом обмеження пов'язано дуже багато невизначеностей. Ми не знаємо, яким може бути механізм оплати і яким може бути рівень обмеження", - сказало джерело на одному з державних нафтопереробних заводів.

Тим не менш, індійська нафтова корпорація, найбільший нафтопереробний завод країни, розмістила замовлення на російські вантажі, у тому числі на відвантаження деяких партій після 5 грудня, в рамках термінових та спотових угод, повідомило одне із джерел.

Навпаки, приватний нафтопереробний завод Nayara Energy, контрольний пакет акцій якого належить російським компаніям, планує продовжити імпорт російської нафти, повідомили джерела, поінформовані про закупівлю сирої нафти.

Після того, як західні санкції були введені проти Росії та "Роснефти", якій належить близько 49% Nayara, більшість іноземних банків припинили роботу з Nayara, залишивши нафтопереробнику операції через індійські банки.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Субраманіям Джайшанкар Індії заявив , що країна продовжить купувати російську нафту, оскільки це вигідно для країни.

Оценка материала:

5.00 / 1
Індійські НПЗ побоюються купувати російську нафту через санкції ЄС, - Reuters 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
17.11.2022 389
Еще материалы раздела «Економіка»