<
НОВИНИ ДНЯ: Жорстока, радянська людина: що західні ЗМІ пишуть про нового наступника Шойгу Бєлоусова  Американська військова допомога Україні вже в дорозі — Блінкен  Війна Росії в Україні: Шольц дав обіцянку  Курячі стегенця, мариновані в кефірі: простий рецепт  Наскільки задоволені життям українські біженці у Німеччині, Польщі та Чехії, - опитування  Скільки українських біженців готові колись повернутися з Європи − дані опитування шокують  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомовсі новини дня
Бізнес
Економіка
16.11.2022 442

Рада звільнила волонтерів від сплати податків з зібраних у 2022 році грошей

Верховна Рада звільнила волонтерів від сплати податків з зібраних грошей у 2022 році.

Відповідний законопроєкт №7492 у середу підтримали 313 депутатів, повідомила пресслужба парламента.

Податкові пільги для волонтерів в Україні діють з 2014 року. Вони передбачають звільнення від сплати 18% податку на доходи фізичних осіб та 1,5% військового збору після внесення до спеціального реєстру волонтерів.

Але закон виписано таким чином, що створюється прогалина в часі, яка не покривається пільгою.

Якщо волонтера внесли до реєстру посеред року, пільга поширюється тільки на майбутні збори та гроші, зібрані за попередній рік.

До 2022 року це не було проблемою, але після російського вторгнення та підйому волонтерського руху виникла потреба уточнити це положення.

Ухвалений сьогодні закон передбачає, що після включення людини до Реєстру волонтерів звільнення від оподаткування поширюється не лише на майбутні періоди та попередній звітний рік, а й на строк з початку поточного звітного року до моменту внесення особи до Реєстру волонтерів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Рада звільнила волонтерів від сплати податків з зібраних у 2022 році грошей 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
16.11.2022 442
Еще материалы раздела «Економіка»