<
НОВИНИ ДНЯ: Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активіввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.11.2022 539

З 1 грудня житлові субсидії та пільги призначатимуть органи Пенсійного фонду України

Із 1 грудня 2022 року призначенням і виплатами субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу опікуватиметься Пенсійний фонд.

630_360_1502188517-2428_17.11.22

Про це повідомляє Пенсійний фонд України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Пенсійний фонд України у жовтні та листопаді виплатив українцям субсидії за вересень та жовтень, які були призначені органами соціального захисту населення. Починаючи з 1 грудня 2022 року, Пенсійний фонд України буде не лише виплачувати, а й призначати житлові субсидії та пільги», - йдеться в повідомленні.

Тобто громадяни, які витрачають на оплату комунальних послуг більше, ніж 15% сукупного місячного доходу домогосподарства, з 1 грудня для призначення субсидії мають звертатися до органів Пенсійного фонду.

Окремо у ПФУ наголошують, що звертатися можна до будь-якого сервісного центру Фонду незалежно від місця реєстрації громадянина. Для цього є кілька способів:

  • через вебпортал електронних послуг ПФУ, через мобільний додаток Фонду або через портал «Дія» чи електронною поштою Міністерства соціальної політики України;
  • поштою, надіславши документи до органів ПФУ;
  • через ЦНАП або уповноважену особу своєї територіальної громади.

 

У Фонді зауважують, що отримувачам, яким субсидія вже була призначена, повторно нікуди звертатися не потрібно; визначені органами соцзахисту виплати будуть надходити до завершення опалювального періоду.

Як повідомлялося, нині майже 2,5 млн українських домогосподарств отримують субсидії. Їх прогнозований середній розмір становитиме близько 1800 грн на місяць.

Оценка материала:

5.00 / 1
З 1 грудня житлові субсидії та пільги призначатимуть органи Пенсійного фонду України 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
17.11.2022 539
Еще материалы раздела «Суспільство»