<
НОВИНИ ДНЯ: "Є лише один спосіб змінити владу на території Росії": Яковенко пояснив, про що йдеться  НАТО звинуватила Росію в гібридних діях в Європі: жорстка заява Альянсу  Чотири основних фронти: генерал Маломуж назвав найгарячіші напрямки у травні  Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Напад РФ на НАТО: в ГУР оцінили, за скільки днів Кремль може захопити країни Балтії  Потенційне створення ПВК в Україні: нардеп пояснив важливий нюанс  Чи може війна в Україні закінчитися найближчим часом: у розвідці США оціниливсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.11.2022 1158

Прогноз погоди в Україні на вихідні: 19 – 20 листопада 2022

На вихідні погода в Україні очікується нестійкою та примхливою з коливаннями температури і атмосферного тиску.

Внаслідок активізації циклонічної діяльності минулими днями, на території нашої країни погодні умови відрізняються мінливістю та нестійким характером. Спостерігаються опади різного виду, подекуди сформувався сніговий покрив, а температура повітря «скаче» від додатних до від’ємних значень і навпаки. Пише meteoprog.ua.

 

У найближчі дві доби подібний погодний характер збережеться в Україні. Головною причиною нестійкої та місцями складної погоди стане черговий активний південний циклон, який сьогодні ввечері сформується над Румунією та Молдовою, а вже у суботу зіпсує погоду у більшості областей України. При цьому температура повітря розподілиться вкрай нерівномірно. Очікувані умови погоди можуть негативно вплинути на самопочуття метеозалежних людей, а також порушити рух транспорту в окремих регіонах. Тож будьте уважні та обережні!

Субота, 19 листопада:

У західних областях вночі пройде сніг, на Закарпатті та Буковині з дощем; Вдень без істотних опадів. На дорогах ожеледиця, сніговий накат. Вітер північно-західний, 7 - 12 м/с. Температура повітря протягом доби коливатиметься в межах -3…+2 °С.

У північній частині складні погодні умови: сильний сніг (на півдні Київської та Сумської областей мокрий сніг із дощем, налипання мокрого снігу), хуртовина, місцями снігові замети. На дорогах ожеледиця. Вітер східний із переходом на північний, 7 – 12 м/с, вранці та вдень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря протягом доби становитиме -3…+2 °С.

У центральних областях вночі та вранці пройдуть помірні, місцями значні опади (переважно дощ), місцями ожеледь; вдень невеликий дощ, слабкий туман. Вітер південно-східний із переходом на західний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі -1...+4 °С, вдень +4...+12 °С.

На півдні України вночі та вранці пройде помірний, місцями значний дощ, місцями з грозами. Вдень без опадів. Вітер південно-східний із переходом на західний, 7 – 12 м/с, місцями пориви та шквали, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі становитиме +6…+11 °С, вдень +11…+16 °С, у Криму місцями до +18…+20 °С.

У східній частині вранці та вдень пройдуть значні опади переважно у вигляді дощу, у Харківській області місцями мокрий сніг та ожеледь. Вітер східний з переходом ввечері на західний, 7 - 12 м/с, місцями пориви, 15 - 20 м/с. Температура повітря вночі становитиме -4…+1 °С, у Харківській обл. до -8 °С; вдень повітря прогріється до +4...+9 °С, на Донбасі +10...+13 °С.

Неділя, 20 листопада:

У західних областях переважно без опадів, лише на Поділлі та Буковині вночі та у першій половині дня пройде невеликий сніг, мокрий сніг. Місцями туман. На дорогах ожеледиця. Вітер східний / південно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі -7...-2 °С, на Закарпатті та Буковині 0...+3 °С. Вдень повітря прогріється до -2...+3 °С, на Закарпатті +4...+9 °С.

У північній частині країни без опадів. На дорогах ожеледиця. Вночі та вранці місцями туман. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі -10...-5 °С, вдень -5...0 °С.

У центральних областях пройдуть помірні опади у вигляді мокрого снігу з дощем. Подекуди туман. Вітер північно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі -2...+3 °С, вдень +1...+6 °С.

На півдні України пройдуть помірні, подекуди значні дощі. Можливі тумани. Вітер північно-східний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +3…+8 °С, вдень +6…+11 °С, у Криму та на півдні Херсонської обл. +13…+18 °С.

У східній частині вночі без істотних опадів, вранці та вдень помірний дощ. Подекуди туман. Вітер північно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі -2...+3 °С, вдень 0...+5°С.

Підготував Ігор Кібальчич, кандидат географічних наук, синоптик.

Оценка материала:

5.00 / 2
Прогноз погоди в Україні на вихідні: 19 – 20 листопада 2022 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
19.11.2022 1158
Еще материалы раздела «Суспільство»