<
НОВИНИ ДНЯ: "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижнявсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
20.11.2022 556

Блекаут у Києві можливий, але нічого страшного при цьому не станеться, - оператор

Блекаут у Києві можливий, але українській енергосистемі він не страшний. Головне, щоб систему запустили за 5-6 годин.

_elektroopori_gettyimages_1241194848_16_650x410_20.11.22

Про це заявив виконавчий директор ДПЕК Дмитро Сахарук, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його виступ в ефірі національного телемарафону.

"Теоретично повний блекаут у Києві можливий. Але якщо система розгорнеться, тобто увімкнеться протягом наступних 3-4 або навіть 6 годин, коли холодно, - це нормально. Так може бути, але нічого страшного з цього не станеться", - зазначив Сахарук.

За його словами, гірше, коли енергетикам не вдасться включити систему. Така ситуація теоретично може статися внаслідок значного руйнування як генерації, і підстанцій, дозволяють перекидати електроенергію з однієї точки країни в іншу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Блекаут у Києві можливий, але нічого страшного при цьому не станеться, - оператор 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
20.11.2022 556
Еще материалы раздела «Столиця»