<
НОВИНИ ДНЯ: Що додати до паски щоб вона довго не черствіла, як її зберігти свіжою  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  У Харкові змінять назву двом станціям метро  ЗМІ опублікували мирний договір між Україною та РФ, узгоджений на початку 2022 року  Булгур із грибами: дуже швидкий рецепт  Соціальна оренда: в Україні хочуть зробити житло доступним для всіх – законопроєкт  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусіввсі новини дня
Політика
Світ
20.11.2022 2158

Ще одна країна відгородиться від Росії "стіною" на кордоні

Фінляндія планує побудувати загородження на кордоні з РФ.

1c24642e94726f1fa6ca507cb2329517_20.11.22

Фінляндія заявила про наміри відгородитися від країни-агресорки Росії у 2023 році та витратить на це 139 мільйонів євро. Пише ТСН. 

Про це повідомляє CNN.

"За оцінкою прикордонної служби Фінляндії, безпекова ситуація призвела до необхідності будівництва загороджувального паркану вздовж частини східного кордону", — йдеться в заяві прикордонної служби.

Якщо Росія зменшить свій прикордонний контроль, це може спричинити додатковий тиск на фінській стороні з метою контролю нелегального в’їзду. Фінляндія не може покладатися на ефективність російського прикордонного контролю.

Запланована прикордонна огорожа простягнеться на відстань від 130 до 260 кілометрів. Очікується, що будівництво такого паркану триватиме від трьох до чотирьох років і може прослужити приблизно 50 років, за даними фінської прикордонної служби.

Пілотна ділянка буде побудована в Іматрі навесні 2023 року. Гельсінкі все більше обмежують перетин східного кордону з Росією.

Раніше повідомлялося, що у Польщі почали будівництво захисного паркану на кордоні з Росією.

Тим часом Україна продовжує будувати стіну на кордоні з Білоруссю. У Волинській області вже звели стіну на трьох кілометрах українсько-білоруського кордону. Це - рів, насип, залізобетонний паркан з колючим дротом. Схожі роботи тривають також і у Рівненській та Житомирській областях. Після деокупації всієї української території таку ж стіну побудують на кордоні з Росією.

Оценка материала:

5.00 / 4
Ще одна країна відгородиться від Росії "стіною" на кордоні 5.00 5 4
Політика / Світ
20.11.2022 2158
Еще материалы раздела «Світ»