НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
20.11.2022 474

Якщо дати можливість Путіну "взяти паузу у війні" будуть наслідки: Кулеба пояснив в чому небезпека

Кремль хоче створити "бомбу в центрі Європи".

ad1fd867e00882d38d73b57c8e2fba7d_20.11.22

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба попередив, що заморожування війни в Україні РФ використає на свою користь і проти Європи. Пише ТСН. 

Про це міністр заявив у відеозверненні до учасників конгресу Пан’європейського союзу з нагоди 100-річчя організації у Відні, передає Укрінформ.

Кулеба наголосив, що Росія не готова до серйозних переговорів, а надання їй зараз паузи дозволить "заморозити" конфлікт та перетворити його на "бомбу уповільненої дії" у центрі Європи.

"Нам потрібна перемога, а не нічия. Якщо ми дозволимо Росії отримати паузу зараз, то Путін створить із замороженого конфлікту гігантську бомбу уповільненої дії в центрі Європи, готову вибухнути в будь-який момент. Для Європи було б стратегічною помилкою прагнути такого результату", - сказав очільник МЗС.

Глава української дипломатії закликав партнерів України не пропонувати їй "компроміси з нашою свідомістю, територіальною цілісністю чи суверенітетом", "бо це будуть і ваші компроміси з власною безпекою".

Кулеба висловив переконання, що справжній мир принесе лише перемога України: "Ця мета є цілком досяжною, і ми довели це успішними харківським та херсонським контрнаступами цієї осені. Важливою умовою на шляху до перемоги є відмова від страху".

Нагадаємо, після успішного звільнення частини окупованих Росією територій у Москві почали активно говорити про "готовність до перемовин з Києвом". Однак, попри заяви Кремля, Росія продовжує завдавати ракетних ударів не лише по критичній інфраструктурі України, а й по житлових будинках. 15 листопада відбувся наймасованіший обстріл від початку повномасштабного вторгнення.

Оценка материала:

5.00 / 2
Якщо дати можливість Путіну "взяти паузу у війні" будуть наслідки: Кулеба пояснив в чому небезпека 5.00 5 2
Політика / Україна
20.11.2022 474
Еще материалы раздела «Україна»