НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Політика
Світ
21.11.2022 910

Міноборони про зменшення в'язнів у РФ: армія каторжан стає армією самогубців

Ув'язнених у російських колоніях стає дедалі менше, бо завербовані з них поповнюють армію Російської Федерації.

_viyskovi_mobilizatsiya_gettyimages_1243877953_2_650x410_21.11.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter Міністерства оборони України.

За даними Міноборони України, кількість ув'язнених у російських колоніях суттєво зменшилася - на 23 тисячі осіб. Саме вони стали армією самогубців після того, як завербувалися на війну.

"Армія каторжан стає армією самогубців. І як тільки у них закінчаться в'язні, організатори цієї бійні опиняться у спустошених ними камерах", - йдеться у твіті.

Нещодавно РБК-Україна повідомило, що скорочення тюремного населення відбувається на тлі вербування ув'язнених для участі у війні у загонах ПВК "Вагнер". Це стосується ув'язнених-чоловіків у виправних колоніях загального та суворого режиму.

Засновник ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин продовжує затверджуватися в РФ як центральна фігура серед прихильників війни проти України, переслідуючи власні політичні цілі.

За останні два місяці на війні проти України загинуло понад 500 в’язнів, яких завербували в ПВК "Вагнера".

Оценка материала:

5.00 / 1
Міноборони про зменшення в'язнів у РФ: армія каторжан стає армією самогубців 5.00 5 1
Політика / Світ
21.11.2022 910
Еще материалы раздела «Світ»