НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Світ
21.11.2022 603

Яка доля чекає на Путіна: Огризко назвав два варіанти та заявив, що "на нього повісять всі гріхи"

Російський диктатор або сяде на лаву підсудних, або буде вбитий. Тікати йому нікуди.

5cb6906cca972f2600c30c51b52705f2_21.11.22

Президенту Росії Володимиру Путіну нікуди тікати, тож він або сяде на лаву підсудних, або закінчить дуже погано фізично – його вб’ють.

Таку думку ексголова МЗС України, керівник Центру дослідження Росії Володимир Огризко висловив у ефірі "Радіо НВ". Пише ТСН. 

Так, експерт оцінив, як Путін може закінчити свою диктатуру.

"Насправді немає йому куди тікати. Хіба що до Кім Чен Ина. Хіба що в [КНДР] він може знайти собі якийсь прихисток, але я не думаю, що це серйозно", – сказав ексміністр.

За його оцінками, насправді у господаря Кремля залишилося тільки два варіанти дій.

"Перший – це той, що він справді сяде на лаву підсудних і його здадуть, як свого часу Мілошевича здала Сербія, яка сказала, що вона все ж хоче бути країною, яка йде в бік цивілізації, а не авторитаризму. Або ж він закінчить дуже погано фізично – його просто приберуть", – висунув версії Огризко.

Він зауважив, що розвиток цих подій залежить не від ситуації в Кремлі, а від ситуації на фронті в Україні.

"Коли українські Збройні сили завдадуть нищівного удару по російських окупантах, коли цей хребет буде остаточно зламаний, тоді в Кремлі виникне питання (у тих, хто сидить поряд з Путіним і тих, які ще хочуть якось пожити): чи не варто їм обміняти своє майбутнє і безхмарне життя на Путіна чи продовжувати його підтримувати?" – прогнозує експерт.

Він переконаний, що рішення буде аналогічним тому, що відбулося з колишнім лідером Югославії Слободаном Мілошевичем, якого судили в Гаазі, і який помер у камері, не дочекавшись вироку суду.

"Його (Путіна – ред.) просто зроблять цапом-відбувайлом, на нього повісять всі гріхи, скажуть, що це він особисто ухвалював рішення про цю війну. Його доля буде гаазькою чи, можливо, маріупольською, залежно від того, де буде засідати Міжнародний спеціалізований трибунал", – розповів Огризко.

Нагадаємо, радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив про неминучість держперевороту в Кремлі. За словами радника голови ОП, переворот буде таким раптовим, як втеча окупантів з Харківської та Херсонської областей.

Водночас історик і політичний аналітик Валерій Соловей вважає, що Путін збирається передати свою владу і вже погодився на запропонованого йому основного кандидата – Дмитра Патрушева – сина очільника Радбезу РФ Миколи Патрушева.

А міжнародний оглядач Іван Яковина заявив, що через поразки у війні Путін втратив легітимність в очах послідовників цього агресивного курсу. Проти президента РФ може готуватися змова, аби скинути невдаху-диктатора.

Оценка материала:

5.00 / 2
Яка доля чекає на Путіна: Огризко назвав два варіанти та заявив, що "на нього повісять всі гріхи" 5.00 5 2
Політика / Світ
21.11.2022 603
Еще материалы раздела «Світ»