<
НОВИНИ ДНЯ: Виплати у Польщі: що треба знати про допомогу на дітей 2024 року  У Пентагоні заявили, що постійно контактують з Україною щодо потреб в озброєнні  Які обмеження для чоловіків за кордоном в новому законі про мобілізацію: перелік  Ці супи не дадуть стати стрункими: які обрати натомість  Критична демографічна ситуація: що хочуть запропонувати українцям, щоб зросла народжуваність  Спека чи зливи: що чекати від літа-2024   Командувач Нацгвардії: для окупації Харкова ворогу потрібні рокивсі новини дня
26.11.2022 650

Офсетний чи цифровий друк – що краще?

Для клієнтів, які вперше планують скористатися типографськими послугами, є багато незрозумілих моментів. Зокрема при виборі виду друку, адже відразу виникає запитання щодо різниці між офсетним та цифровим методом. Що краще, вигідніше фінансово та як це впливає на якість поліграфії? Типографія «Хамелеон» пропонує своїм клієнтам великий вибір послуг. Це виготовлення поліграфічної продукції різних форматів та можливість обрати офсетний, цифровий метод чи шовкографію.

Чим відрізняються види друку?

Некоректно розмірковувати, який тип друку краще. Адже і в офсетного, і в цифрового є своє призначення. Тому вибір того чи іншого виду напряму залежить від запитів клієнта: розмір тиражу, запланований бюджет, швидкість виготовлення тощо.

Цифровий друк – це сучасна технологія, яка передбачає подачу пігментів на папір через спеціальне обладнання. Воно працює за принципом принтеру. Є два основі види цифрового друку:

  • Листовий. Застосовується для виготовлення візитівок, флаєрів, буклетів. Зазвичай це компактні формати поліграфії.
  • Широкоформатний. Використовують для інтер’єрної чи зовнішньої рекламної друкованої продукції. Друк можливий не лише на папері, але й на плівці, банері, текстилі.

Офсетний метод – це друк, який виконується за допомогою спеціальних офсетних машин. Фарба наноситься на проміжну поверхню під тиском, а потім – на папір. Зазвичай такий метод використовують при виготовленні великих накладів каталогів, книжок, журналів, бланків.

Коли краще обрати цифровий друк?

Головний момент – це необхідність виконати замовлення оперативно. Цифровий метод дозволяє вже за 15 хвилин отримати невеликий тираж поліграфії. Також цей метод оптимальний у випадку, якщо необхідне швидке оброблення зображення, що буде друкуватися. При цифровому друці є можливість переглянути макет до початку запуску його в роботу й, відповідно, отримати високоякісні відбитки чи виготовити тестові варіанти.

Ще декілька причин зупинитися на цифровому методі:

  • Клієнту потрібен невеликий тираж (до 500 екземплярів). У такому випадку цифровий друк буде значно дешевше, ніж аналогічна кількість продукції, створена офсетним методом.
  • Якщо необхідно створити поліграфію невеликого формату. Приміром, запрошення, конверти, візитні картки тощо.
  • Якщо перевага надається крейдованому паперу.

Особливості офсетного друку

Цей метод застосовується, якщо клієнту необхідна бездоганна якість друку. Саме завдяки офсетному способу можна добитися максимально точної передачі кольору та чіткості зображень.

Офсетний спосіб доречний, коли необхідний повноколірний друк та додаткові ефекти, приміром, покриття лаком. Варто надати перевагу цьому методу, якщо планується застосування паперу будь-якої щільності – навіть тонкий газетний. Також офсет іноді використовується при роботі з дизайнерським папером.

Коли заплановане виготовлення поліграфії великим накладом, найвигіднішим буде лише офсетний друк. Собівартість продукції при такому методі виготовлення дуже низька, тож будь-яка рекламна поліграфія швидко окуповується. Офсетний друк оптимально підходить для тисячних накладів листівок, плакатів, буклетів.

Аби вдало обрати метод друку, слід враховувати параметри кожного тиражу. У типографії «Хамелеон К» застосовуються різні методи виготовлення поліграфічної продукції. Спеціалісти компанії допоможуть визначитися із видом друку, враховуючи побажання клієнта. На сайті xprint.com.ua ви можете переглянути повний перелік типографських послуг та зробити замовлення на виготовлення поліграфії будь-яких форматів.

Оценка материала:

5.00 / 5
Офсетний чи цифровий друк – що краще? 5.00 5 5
Бізнес / Ринки та компанії
26.11.2022 650
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»