<
НОВИНИ ДНЯ: Напад РФ на НАТО: в ГУР оцінили, за скільки днів Кремль може захопити країни Балтії  Потенційне створення ПВК в Україні: нардеп пояснив важливий нюанс  Чи може війна в Україні закінчитися найближчим часом: у розвідці США оцінили  Паска від Лілії Цвіт: давній рецепт господинь  Доступ до виплат та реєстрація. Які зміни для українців ухвалили у Польщі  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  Путін хоче покарати Шойгу за нездатність досягти цілей у війні в Україні: в ISW назвали ознакивсі новини дня
Політика
Росія
21.11.2022 543

У Росії демонстративно арештували “мобіків” через відмову воювати в Україні

У Бєлгородській області РФ на території військової частини під час шикування на плацу двох мобілізованих на пострах іншим кинули в автозак за відмову виконувати наказ.

1755175b342a2d7fc0e54b0cb0624bc5_21.11.22

У Росії військова поліція демонстративно здійснила публічний арешт двох військовослужбовців, які нібито відмовилися виконати “бойовий наказ”. Це сталося під час шикування на території військової частини у Бєлгородській області. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Telegram-канал “Военный омбудсмен”.

Адвокат та адміністратор каналу Максим Гребенюк написав, що стосовно мобілізованих порушили справи за новою частиною 2.1 статті 332 КК РФ. Ця стаття передбачає відповідальність за невиконання наказу у період воєнного часу, воєнного стану чи збройного конфлікту.

Якщо мобілізованих визнають винними, їм може загрожувати до трьох років в'язниці.

Затримання було знято на відео. На кадрах видно, як із строю викликали спочатку одного мобілізованого. Слідчий повідомив, що справу на нього завели ще 16 листопада. Після чого до солдата підбігли двоє співробітників військової поліції, скрутили і пригинаючи до землі повели до машини. Другого військовослужбовця поліцейські просто провели до автозака, не демонструючи застосування сили.

“Жодної необхідності затримувати військового, який перебуває на території військової частини, — немає. У науку іншим, виключно. Подивимося, як розслідуватиметься. Якщо це мобілізовані, які не підписали контракт, то швидше за все справа розвалиться”, — написав адвокат у коментарі до відео.

Кримінальні справи за цією новою частиною статті КК РФ було відкрито вперше.

Нагадаємо, військовий експерт Олег Жданов припустив, що в Росії на зиму та весну запланована друга і третя хвилі "часткової" мобілізації, щоб зібрати військо чисельністю у 500 тисяч.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Росії демонстративно арештували “мобіків” через відмову воювати в Україні 5.00 5 1
Політика / Росія
21.11.2022 543
Еще материалы раздела «Росія»