<
НОВИНИ ДНЯ: Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єр  Закон про мобілізацію: студенти проходитимуть обов'язкову базову військову підготовку – коли запрацює норма  Як приготувати паску в паперовій формі, чи потрібно змащувати форму маслом перед випіканням  Великодній календар: коли купувати вербу, пекти паску та зустрічати Радоницю  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Буданов пояснив, як змінилася армія РФ від початку повномасштабної війнивсі новини дня
Політика
Світ
22.11.2022 516

Санду: не можна допустити поразки України і щоб гібридні методи РФ спрацювали у Молдові

Європа повинна зробити все, щоб Україні виграла у війні, яку незаконно розв'язала Росія. Так само не можна допустити, аби гібридні методи РФ спрацювали у Молдові.

maja_sandu_gettyimages_1300332835_9_650x410_22.11.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на президента Молдови Майю Санду у її колонці для видання Politico.

Лідер Молдови зазначила, що Росія використовує проти України гібридні методи війни. Зокрема, атакуючи енергетичну систему, завдаючи кібератак, поширюючи фейки та дезінформацію.

Такі ж методи РФ використовує і проти Молдови. За словами Санду, таким чином Москва намагається дестабілізувати уряд, підірвати демократію та поставити під загрозу внесок Молдови у безпеку Європи.

"Так само, як Росії не можна дозволити перемогти в Україні, її гібридним методам не можна дозволити досягти успіху в Молдові", - зазначила Санду.

Вона також додала, що Молдова, попри нав'язані їй обмеження, готова і надалі продовжувати європейську інтеграцію.

Нагадаємо, що сьогодні у Парижі проходить конференція щодо допомоги Молдові за участі представників 45 країн та організацій. У ході зустрічі планується затвердити фінансовий пакет на суму 695 млн євро.

Оценка материала:

5.00 / 1
Санду: не можна допустити поразки України і щоб гібридні методи РФ спрацювали у Молдові 5.00 5 1
Політика / Світ
22.11.2022 516
Еще материалы раздела «Світ»