<
НОВИНИ ДНЯ: Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росією  Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні   Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температуравсі новини дня
Політика
Україна
23.11.2022 453

В РФ назвали обшуки у Лаврі "війною проти російського православ'я"

Водночас, у самій УПЦ МП, якій зараз належить Лавра, категорично заперечують свій зв'язок з РПЦ.

73d6f1ca4b388c56b8341e5be6e88141_23.11.22

Речник російського диктатора Дмитро Пєсков назвав обшук СБУ у Києво-Печерській лаврі "ланкою в ланцюзі військових дій проти російського православ'я". Пише ТСН. 

Про це речник Путіна сказав у коментарі російським пропагандистським ЗМІ.

За його словами, дії СБУ нібито свідчать про війну України з Російською православною церквою.

"Насправді, українська сторона давно воює з Російською православною церквою, і, я б сказав, що це треба розглядати як чергову ланку в ланцюзі цих воєнних дій проти російського православ'я", – сказав він.

Обшуки у монастирях УПЦ МП

Нагадаємо, що вранці, 22 листопада, СБУ провела обшуки в Києво-Печерській лаврі.

Джерела ТСН.ua в правоохоронних органах розповіли, обшук є плановим та ніяк не пов’язаний із випадком, коли нещодавно в Лаврі співали проросійську пісню.

Крім того, на Рівненщині правохоронці провели обшуки у двох монастирях - Корецькому ставропігійному жіночому монастирі, який напряму підпорядковується синоду РПЦ та патріархові Кирилу в обхід глави УПЦ МП Онуфрія та монастирі на півночі Рівненщини, поблизу білоруського кордону.

Також обшуки провели території приміщень управління Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ МП (північна частина Рівненської область).

Священників УПЦ МП  запідозрили у приховуванні диверсантів та розповсюдженні кремлівської пропаганди.

УПЦ МП і війна

Зазначимо, що УПЦ МП, якій зараз належить Лавра, категорично заперечує свій зв'язок з РПЦ і патріархом Кирилом, який відкрито підтримує війну і вбивства українців. У травні в київському монастирі у Феофанії УПЦ МП навіть зібралася на Собор, в якому заявила про нібито розрив з РПЦ. Водночас Онуфрій не став офіційно оголошувати автокефалію.

Очільник ПЦУ митрополит Епіфаній пояснив, у чому полягає "хитрість" заяв  УПЦ МП про те, що вони нібито не мають відношення до РФ. За його словами, де-факто зв'язок УПЦ МП з Москвою залишається.

Оценка материала:

5.00 / 1
В РФ назвали обшуки у Лаврі "війною проти російського православ'я" 5.00 5 1
Політика / Україна
23.11.2022 453
Еще материалы раздела «Україна»