НОВИНИ ДНЯ: Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленськоговсі новини дня
Політика
Україна
24.11.2022 932

Чи може Україна перемогти Чорноморський флот Російської Федерації: Жданов відповів

Питання перемоги Чорноморського флоту Російської Федерації вже закрите, каже експерт.

028621056f05714aab674b0a4abcf8a9_24.11.22

Військовий експерт Олег Жданов відповів, чи може Україна перемогти Чорноморський флот Російської Федерації. Пише ТСН. 

"По-перше, ми вже його перемогли. Рекомендую відкрити "Вікіпедію", тільки нашу, українську, там вже з'явилася стаття про втрати Чорноморського флоту Росії у цій війні. І я скажу, що ми завдали нищівної поразки Чорноморському флоту РФ. Це – перше. Друге – ми загнали цей флот і максимально притиснули до російського берега. Вони зараз перебувають на траверсі між Новоросійськом і десь Ялтою. З-під Ялти вони не вилазять. Вони бояться потрапити в зону ураження наших протикорабельних комплексів типу "Нептун" і "Гарпун". Це британський і український комплекс", - сказав Жданов у відеоблозі на каналі YouTube.

Експерт зазначає, що російська влада боїться зізнатися своєму народу, що крейсер "Москва" був затоплений двома ракетами "Нептун" українського виробництва. Також Кремль боїться сказати, де екіпаж цього корабля.

"Я вже не кажу про решту. Там 17 плавзасобів, із них більша частина - це бойові кораблі: есмінці, великі десантні кораблі, до речі, їх вже два потоплено. Так що ми вже його перемогли (Чорноморський флот РФ – Ред.)", - зазначає він.

За словами Жданова, російські кораблі, які наважаться вийти в акваторію Чорного моря для завдавання ракетних ударів по території України, може очікувати така ж доля, як і крейсер "Москва".

"Нехай спробують підійти на дистанцію пуску торпед, і вони одразу ж потраплять в зону ураження наших берегових ракетних комплексів. Так що питання перемоги Чорноморського флоту Російської Федерації вже закрите. Флот ховається на задвірках, жметься біля Новоросійська. Так, вони можуть виходити в акваторію Чорного моря, де ми їх не дістаємо, і випускати ракети "Калібри", тут цього не віднімеш. Але як я розумію, наші дрони, які себе показали, радіус дії яких десь 400 кілометрів, а якщо їх в одному напрямку пускати, то 800 кілометрів, так що може так статися, що коли чергові кораблі, які вийдуть в нейтральні води для завдавання ракетного удару по Україні, можуть зустріти там наші морські дрони, і не впустять ракети "Калібр", тому що підуть в гості до крейсера "Москва", - резюмував Жданов.

Українські Сили оборони потопили гордість РФ - крейсер "Москва"

Нагадаємо, на крейсері "Москва" 13 квітня виникла пожежа через влучання українських ракет "Нептун". Після цього корабель почав тонути. Натомість у РФ стверджують, що нібито на крейсері вибухнув боєприпас. Ввечері 14 квітня в Міноборони Росії офіційно підтвердили, що крейсер "Москва" потонув під час шторму в Чорному морі.

Натомість у Міністерстві оборони США підтвердили, що крейсер потонув через влучання українських ракет, а не детонацію боєприпасів.

У червні, за даними Головного управління розвідки України, стало відомо, що Росія відмовляється визнавати загиблими 27 членів екіпажу крейсера "Москва". Чиновники та спецслужби продовжують змушувати родини російських моряків приховувати інформацію про своїх загиблих на крейсері родичів. 27 членів екіпажу, серед яких 19 строковиків, вважаються зниклими безвісти.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи може Україна перемогти Чорноморський флот Російської Федерації: Жданов відповів 5.00 5 2
Політика / Україна
24.11.2022 932
Еще материалы раздела «Україна»