<
НОВИНИ ДНЯ: Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідженнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
23.11.2022 630

G7 та ЄС обговорюють стелю цін на російську нафту на рівні 65-70 доларів, - Reuters

"Велика сімка" (G7) розглядає обмеження цін на російську морську нафту в діапазоні 65-70 доларів за барель, заявив дипломат Європейського Союзу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters .

Посли з 27 країн ЄС обговорюють пропозицію для досягнення спільної позиції до кінця дня.

"Велика сімка" (США, Японія, Німеччина, Великобританія, Франція, Італія та Канада), а також ЄС та Австралія, 5 грудня запровадять цінову стелю на морський експорт російської нафти в рамках санкцій, покликаних покарати Москву за її вторгнення в Україну.

Ідея цінової стелі полягає в тому, щоб заборонити судноплавним, страховим і перестрахувальним компаніям обробляти вантажі з російською нафтою, якщо вона не буде продана за максимальною ціною, встановленою "Великою сімкою" та її союзниками.

Оскільки ключові світові судноплавні та страхові компанії, що займаються торгівлею сирою нафтою, базуються в країнах "Великої сімки", така межа цін ускладнить Москві продаж своєї нафти за вищою ціною. Переважна більшість її нафти перевозиться танкерами, а не трубопроводами.

Водночас, оскільки собівартість видобутку оцінюється приблизно у 20 доларів за барель, гранична ціна, як і раніше, зробить продаж нафти Росії вигідною, запобігши дефіциту пропозиції на світовому ринку.

Оценка материала:

5.00 / 1
G7 та ЄС обговорюють стелю цін на російську нафту на рівні 65-70 доларів, - Reuters 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
23.11.2022 630
Еще материалы раздела «Економіка»