<
НОВИНИ ДНЯ: Ці супи не дадуть стати стрункими: які обрати натомість  Критична демографічна ситуація: що хочуть запропонувати українцям, щоб зросла народжуваність  Спека чи зливи: що чекати від літа-2024   Командувач Нацгвардії: для окупації Харкова ворогу потрібні роки  Корисна і соковита шаурма: як приготувати смачний перекус вдома  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюансвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
24.11.2022 607

Київ може очікувати найгірша зима з часів Другої світової — Кличко

Через відключення електроенергії внаслідок російських ударів у Києві може бути "найгірша зима з часів Другої світової війни".

630_360_1651932970-930_24.11.22

Про це заявив мер української столиці Віталій Кличко в інтерв'ю німецькому виданню Bild, передає Укрінформ з посиланням на DW. Пише ТСН. 

За його словами, жителям Києва потрібно приготуватися до сценарію повсюдного відключення електроенергії за низьких температур.

За його словами, Київ може очікувати "найгірша зима з часів Другої світової війни". Якщо справа піде за найгіршим сценарієм, можливо, "доведеться евакуювати частину міста", хоча влада не хоче, щоби до цього дійшло, наголосив Кличко, звинувативши президента рф володимира путіна в спробі змусити киян бігти, застосовуючи для цього удари по цивільній інфраструктурі.

"путін хоче тероризувати людей, змушуючи їх мерзнути без світла" і таким чином натиснути на Президента України Володимира Зеленського, вважає Кличко.

"Моє враження: люди стануть тільки злішими, більш рішучими. Ми не помремо і не втечемо, як того хоче путін", - сказав він, закликавши Німеччину терміново направити гуманітарну допомогу - генератори, теплий одяг та інші необхідні речі на додаток до озброєнь для оборони України.

Голова правління національної компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив напередодні, що через російські обстріли в Україні пошкоджені майже всі великі гідро- та теплові електростанції. Збитки енергосистеми України оцінюються у понад 70 мільярдів гривень (близько 1,9 мільярда євро).

Тим часом глава української компанії-постачальника електроенергії та газу Yasno Сергій Коваленко заявив, що постійні відключення електроенергії в Україні продовжаться з великою ймовірністю до кінця березня. За його словами, фахівці докладають максимум зусиль, щоби завершити відновлення постраждалої від російських ударів енергомережі до настання ще сильніших холодів, але якщо удари продовжаться, "доведеться задіяти не лише погодинні стабілізаційні відключення, а й екстрені, через які світла може не бути дуже довгий час".

Як повідомив Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні за підсумком 22 листопада, по всій Україні вже розгорнули близько чотирьох тисяч "Пунктів незламності" - це новий проєкт підтримки людей на тлі відключень енергії в результаті російських обстрілів. За його словами, ці пункти, яких мають створити ще більше, працюватимуть безкоштовно та цілодобово, пропонуючи "всі базові послуги" - електрику, мобільний зв'язок та інтернет, обігрів, воду, аптечку.

Оценка материала:

5.00 / 1
Київ може очікувати найгірша зима з часів Другої світової — Кличко 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
24.11.2022 607
Еще материалы раздела «Столиця»