НОВИНИ ДНЯ: В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУ  Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках – Малюквсі новини дня
Політика
Світ
25.11.2022 673

Військам РФ розповідають про "війну з НАТО", для перемоги треба армія на 5 млн осіб

Російське керівництво розсилає своїм військам так звані документи про "війну з НАТО в Україні". Окупантам кажуть, що для перемоги треба мобілізувати 5 млн осіб і навіть допускають введення воєнного стану в РФ.

_vii__skovi_mobilizatsiya_gettyimages_1243878229_1_650x410_25.11.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексія Громова під час брифінгу.

"Ворогом продовжується приділятися увага і інформаційній складовій війни. Так, головним воєнно-політичним управлінням, Міністерством оборони РФ підготовлено та розіслано у війська документ під назвою "Висновки війни з НАТО в Україні". Підкреслюю саме з НАТО, і саме в Україні", - розповів Громов.

За його словами, цей документ висвітлює основні проблеми російських окупаційних військ.

"В документі зазначається, що такої війни не було вже понад 80 років, а для досягнення Росією перемоги, чисельний склад її армії повинен становити близько 5 млн військовослужбовців. За оцінками окремих сил офіцерів ЗС РФ, останнє може означати проведення в Росії чергової хвилі мобілізації та запровадження в країні воєнного стану", - зазначив Громов.

Нагадаємо, що у Росії влада виправдовує свою слабкість на полі бою тим, що нібито воює не із ЗСУ, а з силами НАТО.

Зокрема, раніше глава Міноборони Сергій Шойгу заявив, що рішення про проведення "спеціальної операції" в Україні було ухвалене нібито через неприйнятні загрози безпеці Росії, натякнувши на нібито "загрозу з боку НАТО".

Оценка материала:

5.00 / 3
Військам РФ розповідають про "війну з НАТО", для перемоги треба армія на 5 млн осіб 5.00 5 3
Політика / Світ
25.11.2022 673
Еще материалы раздела «Світ»