НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Європа
25.11.2022 724

"Вони бачать смерть і біль": поляки відкрили символічний збір до Різдва для українських дітей

Організатори наголошують, що подарунки будуть "символом надії та віри в добро".

fcdd63da3e21cbfc49be8ff7a42fbdc5_25.11.22

У Польщі збирають кошти, за які придбають різдвяні подарунки для дітей, котрі переживають російську агресію в Україні. Пише ТСН. 

Про це йдеться на Facebook-сторінці фонду.

Ця акція у Польщі триває від 2014 року. Організатори раніше збирали на подарунки для українських дітей, які втратили батьків внаслідок війни на Донбасі.

Після повномасштабного вторгнення Росії організатори заявили, що "всі діти в Україні – це діти війни". Цього року в межах акції планується підготувати подарунки для щонайменше 4,5 млн дітей з України.

"Зараз діти війни - це всі українські діти, на жаль, не тисячі, а мільйони українських дітей. Ці діти засинають і прокидаються під звуки бомби, уроки частіше перериває сигнал тривоги, який наказує йти до укриття, ніж на перерву, вони вже забули, що означає гуляти з друзями, а вечорами читають книжку при свічках замість казки по телевізору, бо все частіше струму немає. Ці діти бачать те, що не повинна бачити жодна дитина... смерть, насильство, зґвалтування, інвалідність, біль, страх і відчай. Їхні очі волають про допомогу до всього дорослого світу!" - йдеться в повідомленні.

Традиційно подарунки доставлятимуть волонтери акції, які називають себе "Суперельфами". Діткам цьогоріч хочуть подарувати солодощі, ліхтарики і свистки.

“Якщо ви нам допоможете, то наша армія Суперельфів піде з подарунками скрізь, де є діти. Від передової ми будемо рухатися до західних куточків України, даруючи кожній дитині символічний подарунок від усіх нас! Як символ надії та віри в добро, що завжди перемагає. Орієнтовна вартість одного подарунка становитиме 50 злотих”, - пишуть організатори акції.

Зробити благодійні пожертвування можна на сторінці збору коштів на спеціалізованому порталі zrzutka.pl.

Нагадаємо, в Польщі 70% громадян підтримують приймання українських біженців. Крім того, приблизно кожен третій опитаний поляк вважає, що завдяки українцям їхнє суспільство культурно збагатиться, а роль Польщі на міжнародній арені посилиться.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Вони бачать смерть і біль": поляки відкрили символічний збір до Різдва для українських дітей 5.00 5 2
Політика / Європа
25.11.2022 724
Еще материалы раздела «Європа»