<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
26.11.2022 788

Коли Грузія зможе отримати статус кандидата на членство в ЄС: відомі терміни

У 2023 році Єврокомісія оцінить виконання 12 рекомендацій Грузією щодо отримання статусу кандидата на членство в ЄС.

flickr_by_jrope_14_650x410_26.11.22

Про це пише РБК-Україна з посиланням на місцеве видання "Грузия Online".

За словами посла Євросоюзу в Грузії Павла Герчинського, рішення щодо статусу кандидата на членство буде ухвалено також до кінця наступного року.

"Офіційний висновок Єврокомісії очікується тільки в жовтні. Потім, наприкінці майбутнього року, наші лідери, Європейська рада обговорить прогрес, досягнутий Грузією та іншими країнами. Тож час ще є. Я знаю, що грузинська сторона поставила перед собою дуже амбітні терміни, у парламенті триває робота з реалізації 12 рекомендацій", - заявив дипломат.

Коментуючи рекомендації ЄС щодо деолігархізації, посол назвав це "непростим пріоритетом".

"Сподіваємося, що цей законопроєкт буде направлено до Венеціанської комісії для отримання висновку, і рекомендації Венеціанської комісії будуть взяті до уваги", - сказав посол ЄС у Грузії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Коли Грузія зможе отримати статус кандидата на членство в ЄС: відомі терміни 5.00 5 2
Політика / Світ
26.11.2022 788
Еще материалы раздела «Світ»