<
НОВИНИ ДНЯ: Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалютавсі новини дня
Політика
Україна
26.11.2022 640

Чи загрожують Україні нові масштабні ракетні удари: прогноз ISW

Аналітики вважають, що ракети у РФ закінчуються.

12f74973c9cd85ab65546da112337487_26.11.22

Російські окупанти суттєво виснажили свій арсенал високоточних ракет, але, швидше за все, найближчим часом зможуть масштабно атакувати критично важливу інфраструктуру України. Пише ТСН. 

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що російські військові відчувають проблеми з поповненням арсеналу систем високоточної зброї. Вони допускають, що у зв’язку з цим Росія суттєво навантажила наявні можливості своєї військової промисловості у виробництві цих ракет.

"Виснаження арсеналу високоточних ракет російської армії, швидше за все, не дозволить їй завдавати ракетні удари у високих темпах", – зазначили у ISW.

Нагадаємо, Росія 23 листопада завдала чергового ракетного удару по критичній інфраструктурі України, деякі ракети влучили у житлові будинки. Атака окупантів забрала життя щонайменше 10 людей, щонайменше 50 зазнали поранень. Загалом росіяни ракетами влучили в 16 об'єктів інфраструктури, внаслідок чого низка регіонів України залишилися без світла, води та опалення. Через російські обстріли в Україні відключили від енергосистеми блоки на Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС.

Експерти зазначають, що обстріли відбуваються в рамках реалізації "терористичного плану" і не мають військової доцільності. Також вони роблять прогнози щодо термінів наступних ракетних атак Росії і міст України, які перебувають у найбільшій небезпеці.

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк на каналі "Freeдом" заявив, що єдина мета Росії - геноцид.

"Вони з погляду своїх військових можливостей, безумовно, програють війну. Це очевидно – на всіх напрямках, окрім Бахмутського, вони тримають оборону. З військової точки зору вони мають лише один ресурс - крилаті ракети. Вони прямо заявляють, що будуть бити не по військових цілях… Сьогодні вони навмисно, анонсуючи це, завдають ударів виключно по цивільному населенню", - наголосив він.

Як зазначає військовий експерт Олег Жданов, "зосередження ракет для масованого ракетного удару свідчить, що цих ракет залишилося досить небагато".

"Найімовірніше, їх звозять з усіх куточків Російської Федерації. Їх збирають по всіх складах, де вони ще є. З цим пов'язано те, що вони накопичують якусь кількість ракет, а потім завдають удару. 15-16 листопада був масований удар – понад 100 ракет за два дні випущено. Минув рівно тиждень, вони змогли зібрати", - наголосив експерт.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи загрожують Україні нові масштабні ракетні удари: прогноз ISW 5.00 5 1
Політика / Україна
26.11.2022 640
Еще материалы раздела «Україна»