НОВИНИ ДНЯ: В Україні 19 березня переважатиме дощова та прохолодна погода  Путін перемагає у виборах у РФ з "рекордним" результатом, - ЦВК  Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
26.11.2022 788

Як працюватимуть школи Києва в умовах відключення світла: у КМДА дали відповідь

В умовах відключення світла офлайн-навчання у школах має починатися та закінчуватися у світловий проміжок дня.

8994a05c325738ca3ccb0a32e2bca505_26.11.22

В умовах відключення світла офлайн-навчання у школах Києва від 28 листопада має починатися та закінчуватися у світловий проміжок дня. Це максимально виключить залежність освітніх закладів від віялових та аварійних відключень електроенергії. Пише ТСН. 

Саме тому уроки триватимуть від 09:00 до 16:00.

Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, йдеться на сайті КМДА.

У той же час, за його словами, для дітей початкових класів – до уроків та після них – працюватимуть групи подовженого дня.

"Після закінчення осінніх канікул за парти в очному форматі повернулися 111,5 тисячі школярів із майже 236,4 тисячі дітей, які перебувають у Києві. Учні, які навчаються онлайн, підключаються до уроків за можливості. Тому опрацювання тем і завдання дублюються через месенджери та електронною поштою. Крім того, повторення пройденого на наступному уроці – обов’язкове", – повідомив Мондриївський.

Заступник голови КМДА нагадав, що зимові канікули триватимуть у столиці від 26 грудня до 27 січня. У цей час школи прогріватимуть мінімально для збереження системи опалення, а вчителі матимуть змогу піти за бажанням в оплачувану відпустку.

"Від 9 січня 2023 року, під час канікул учням буде запропоновано індивідуальні заняття та  групові консультації. Також працюватимуть гуртки та спортивні секції. У другому півріччі традиційно особлива увага приділятиметься учням випускних класів – четвертих, дев’ятих і одинадцятих. Загалом же, згідно з чинним законодавством України, 2022/2023 навчальний рік триватиме до 1 липня", – підсумував Мондриївський.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що внаслідок ракетних ударів Росії по критичній інфраструктурі майже половина енергосистеми України виведена з ладу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як працюватимуть школи Києва в умовах відключення світла: у КМДА дали відповідь 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
26.11.2022 788
Еще материалы раздела «Столиця»