НОВИНИ ДНЯ: Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррель  Сі Цзіньпін – за мирну конференцію для врегулювання війни в Україні, але назвав умову  В Україні 17 квітня хмарно і дощитиме, вдень до +26°  В Україні значно похолодає: коли будуть сильні дощі та де чекати на "мінус"всі новини дня
Політика
Україна
25.11.2022 435

Кабмін схвалив надання гуманітарної допомоги державам Африки й Азії у вигляді зерна

Кабінет міністрів схвалив надання гуманітарної допомоги державам Африки та Азії у вигляді пшениці чи кукурудзи загальним обсягом до 125 тис. метричних тонн.

Про це йдеться у постанові уряду.

Зазначається, що МВС і Держслужбі з надзвичайних ситуацій доручили "забезпечити надання товарів гуманітарної допомоги – зерна пшениці (не нижче 3 класу) та/або зерна кукурудзи загальним обсягом до 125 тис. метричних тонн" шляхом поставки до Судану, Ємену, Кенії та Нігерії.

Міністерству внутрішніх справ (для Державної служби з надзвичайних ситуацій) виділили 900 млн гривень для закупівлі та поставки до держав Африки та Азії зерна пшениці (не нижче 3 класу) та/або зерна кукурудзи обсягом до 64 тис. метричних тонн.

Міністерству фінансів доручили здійснити зазначені видатки за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету.

МЗС доручено узгодити з ООН та відповідними органами держав Африки та Азії питання щодо поставки товарів гуманітарної допомоги з українських морських торговельних портів до портів призначення (на умовах поставки CIF) та передачі гуманітарної допомоги.

Відповідне рішення ухвалене на виконання указу президента Володимира Зеленського від 14 листопада.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кабмін схвалив надання гуманітарної допомоги державам Африки й Азії у вигляді зерна 5.00 5 1
Політика / Україна
25.11.2022 435
Еще материалы раздела «Україна»