<
НОВИНИ ДНЯ: Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заявувсі новини дня
Бізнес
Економіка
27.11.2022 370

Підвищення цінових обмежень на оптовому ринку електроенергії допоможе стабілізувати ситуацію, - експерт

Щоб стабілізувати систему в енергосистемі після російських обстрілів необхідно забезпечити ліквідність енергетичних компаній.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на радника премʼєр-міністра та керівника "Центру економічного відновлення" Кирила Криволапа.

За його словами, поточна ситуація з електропостачанням схожа на бензинову кризу, яка виникла внаслідок російських атак на нафтобази України. Криволап зазначив, що тоді ситуацію вдалось стабілізувати і зараз необхідно стабілізувати ситуацію в енергетиці.

"Те, що зараз можна робити - дійсно допомогти компаніям з ліквідністю. Ми не кажемо, що треба підняти тарифи для населення… Але на оптовому ринку електричної енергії регулятором на нашу думку доцільно піднімати обмеження, піднімати прайскепи", - сказав він.

Криволап додав, що енергетикам також допоможе вирішення питання старих боргів на балансуючому ринку електроенергії, які зараз складають десь 10-14 млрд гривень.

Нагадаємо, раніше Міжнародна торговельна палата закликала НКРЕКП до рішучих кроків для стабілізації ситуації, зокрема послаблення цінових обмежень.

Також колишній міністр енергетики Іван Плачков вважає, що перегляд правил на ринку електричної енергії дозволить енергетикам купляти обладнання для відбудови енергетичної інфраструктури.

Оценка материала:

5.00 / 1
Підвищення цінових обмежень на оптовому ринку електроенергії допоможе стабілізувати ситуацію, - експерт 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
27.11.2022 370
Еще материалы раздела «Економіка»