НОВИНИ ДНЯ: Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпецівсі новини дня
Політика
Світ
27.11.2022 597

РФ готується втратити 100 тисяч мобілізованих вбитими та пораненими до весни, - ЗМІ

Росія збирається взимку стабілізувати фронт в Україні, а потім розпочати все наново весною. Тому військове командування готове втратити 100 тисяч мобілізованих вбитими та пораненими до весни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російське видання "Медуза".

За даними співрозмовників видання, політичне та військове керівництво Росії розуміє, що цей план передбачає великі втрати.

"Навесні наступного року втрати вбитими та пораненими за одним із прогнозів можуть становити близько 100 тисяч. Але це нікого не лякає: їх замінять строковиками", - заявило джерело, близьке до ФСБ.

Джерело, близьке до Генштабу, також повідомило про прогноз, згідно з яким втрати в боях в Україні становитимуть близько 100 тисяч осіб, переважно мобілізованих. Навесні 2023 року, за його словами, Міноборони РФ планує підготувати 120 тисяч строковиків, яких можна буде відправити в Україну, щоб поповнити втрати серед мобілізованих.

"Для цього Путін і не скасовує указ про часткову мобілізацію", - йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, що кількість поіменно відомих загиблих російських військових продовжує зростати. Наразі їх кількість перевищила 9 тисяч, серед яких 259 - мобілізовані.

Витрати Російської Федерації за 9 місяців повномасштабного вторгнення та війни проти України становили близько 82 мільярди доларів, що дорівнює близько чверті її річного бюджету.

Оценка материала:

5.00 / 2
РФ готується втратити 100 тисяч мобілізованих вбитими та пораненими до весни, - ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Світ
27.11.2022 597
Еще материалы раздела «Світ»