НОВИНИ ДНЯ: Буданов пояснив, чому спецслужби РФ допустили напад на “Крокус Сіті”  Чому ІД вибрала Росію за ціль і чи є можливість нових терактів у РФ – відповідь Невзорова  Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівнимвсі новини дня
Політика
Європа
27.11.2022 643

"Негайно": Шольц вимагає від Росії припинити бомбовий терор та вивести війська з України

Канцлер також сказав, що Німеччина та Франція стоять на боці України та невпинно працюють над подальшою її підтримкою.

8c6160199c9328b3c3cf779a20bc8a5b-27.11.22

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що бомбовий терор Росії проти цивільної інфраструктури України повинен припинитися і Москва повинна завершити війну. Пише ТСН. 

Про це Шольц сказав на спільній пресконференції з французькою колегою, прем'єркою Елізабет Борн у Берліні 25 листопада, повідомляє "Укрінформ".

"З огляду на російську загарбницьку війну, наш спільний меседж: бомбовий терор Росії проти цивільної інфраструктури України повинен припинитися. Росія повинна завершити війну та вивести свої війська. Негайно", – заявив німецький канцлер.

Він додав, що Німеччина та Франція солідарно стоять на боці України та невпинно працюють над подальшою її підтримкою. Наразі – з акцентом на відновленні енергетичної інфраструктури.

Берлін та Париж домовилися також про солідарні кроки в галузі енергетики, адже російська війна ставить цієї зими великі виклики також обом державам, особливо через високі ціни на енергію та товари першої необхідності.

Нагадаємо, кількома днями раніше експрем'єр Великої Британії Борис Джонсон розповів про реакцію Німеччини на вторгнення РФ до України. За його словами, там вважали війну катастрофою, але хотіли, щоб усе закінчилося швидко – Україна капітулювала та можна було продовжити співпрацю з РФ.

Представник німецького уряду назвав слова Джонсона "повною нісенітницею".

Оценка материала:

5.00 / 2
"Негайно": Шольц вимагає від Росії припинити бомбовий терор та вивести війська з України 5.00 5 2
Політика / Європа
27.11.2022 643
Еще материалы раздела «Європа»