НОВИНИ ДНЯ: Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потеплієвсі новини дня
Політика
Світ
27.11.2022 414

Без їжі та підготовки. Проблеми мобілізованих розколюють інформпростір РФ, - ISW

Повідомлення про погане забезпечення мобілізованих розколюють російський інформаційний простір, оголюючи розбіжність між наративами місцевих військкорів, "ПВК Вагнера" та реальними зусиллями держави щодо пом'якшення проблем.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

 

Так, мобілізовані військовослужбовці із Серпухова Московської області заявили 23 листопада, що російське військове командування відправило їх у бій без належної підготовки, умундирування та захисного спорядження, що призвело до масових втрат.

Вони також стверджували, що командування годує мобілізований персонал лише один раз на день, попри те, що має достатньо їжі для забезпечення.

Російське джерело повідомило, що серпухівські мобілізовані тепер постануть перед військовим трибуналом за дезертирство, але чоловіки пізніше випустили відео, заперечуючи, що вони дезертири.

Мобілізовані готові служити на другій та третій лініях оборони, а не на лінії фронту.

Відповіді російських військкорів розділилися між закликом до співчуття до мобілізованих та покарань.

Одні військовослужбовці стверджують, що ці російські військовослужбовці залишили свої позиції в Макіївці Луганської області та залишили інших членів свого підрозділу на страту під час здачі українським силам (звинувачення, яке розслідується українським урядом – ред.).

Інші військкори, яких пов'язують з "ПВК Вагнера", критикували російські проблеми з навчанням та командуванням.

Військкори "ПВК" також критикували своїх колег, які, за їхніми словами, неправомірно засуджували серпухівських мобілізованих.

Один російський військкор навіть заявив, що військовослужбовці не відмовляються воювати, але не хочуть бути "гарматним м'ясом", зазначають аналітики.

Водночас так звана Рада з прав людини закликала до об'єктивності під час перегляду відео та пообіцяла, що порушить це питання перед президентом РФ Володимиром Путіним.

Ключові висновки аналітиків ISW

  • Президент Володимир Путін хибно представив зустріч із відібраними жінками як відкриту бесіду з матерями мобілізованих.
  • Розслідування української служби Forbes показало, що війна в Україні мала серйозний фінансовий вплив на річний бюджет Російської Федерації.
  • Український чиновник підтвердив, що ЗСУ вбили іранських військових радників в окупованому Росією Криму і пригрозили завдати удару по іранській військовій присутності.
  • Російське військове керівництво може розповсюджувати документ, в якому йдеться, що РФ необхідно мобілізувати п'ять мільйонів людей для перемоги у війні, чого насправді не може зробити.
  • Російські сили провели обмежені контратаки, щоб відновити втрачені позиції на північний захід від Сватового.
  • Російські війська продовжували вести наступальні операції в районі Бахмута та Авдіївки, і впливові російські діячі можуть створювати інформаційні умови, щоб зняти з себе провину через відсутність прогресу в районі Бахмуту.
  • Російські сили продовжували зміцнювати оборону на південь від Дніпра та навколо критично важливих наземних комунікацій, що з'єднують Крим із півднем Херсонської області.
  • Російські джерела та офіційні особи продовжують спроби сформувати повістку навколо можливої другої часткової мобілізації, заперечуючи при цьому можливість загальної мобілізації.
  • Російські офіційні особи продовжують зусилля щодо стимулювання демографічних змін на окупованих територіях України шляхом депортації українців та заміни їх привезеними громадянами Росії.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, сім'ї російських мобілізованих дедалі більше готові виходити на протести проти умов, у яких служать їхні родичі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Без їжі та підготовки. Проблеми мобілізованих розколюють інформпростір РФ, - ISW 5.00 5 2
Політика / Світ
27.11.2022 414
Еще материалы раздела «Світ»