НОВИНИ ДНЯ: Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разувсі новини дня
Політика
Росія
27.11.2022 539

Закінчуються солдати? Путін хоче знайти всіх росіян, які повинні стати на військовий облік

В Росії хочуть створити державний інформаційний ресурс із даними громадян, необхідними для актуалізації військового обліку. Мова йде про всіх громадян РФ, які мають перебувати на військовому обліку.

_viyskovi_mobilizatsiya_gettyimages_1243878229_5_650x410_27.11.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на указ президента РФ Володимира Путіна.

Путін доручив Міністерству цифрового розвитку, Федеральній податковій службі та Міноборони створити державний інформаційний ресурс із даними громадян, необхідними для актуалізації військового обліку.

Згідно з указом, такий ресурс має бути створений до 1 квітня 2024 року. На цьому порталі мають бути зібрані дані про всіх громадян, які складаються або мають перебувати на військовому обліку. Виняток - дані офіцерів Служби зовнішньої розвідки та ФСБ у запасі.

Путін хоче, аби державні органи ідентифікувати всіх таких громадян. Керівництво регіонів та інші структури мають до 30 грудня 2022 року перетворити необхідні відомості на цифрову форму.

Для створення ресурсу російські відомства та організації мають надати такі дані громадян, як:

  • реєстрація за місцем проживання чи перебування;
  • наявність судимості;
  • наявність прав водія, інформація про майно;
  • стан здоров'я;
  • номери телефонів та адреси електронних пошт;
  • Чи беруть участь такі громадяни у медичній діяльності, інформація про освіту, спортивні розряди та інше.

Нагадаємо, що на Росію чекає чергова хвиля мобілізації, це погіршить загальну якість російських військ, яких перекидають на фронт в Україну.

Також родини російських мобілізованих все більше готові виходити на протести проти умов, у яких служать їхні родичі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Закінчуються солдати? Путін хоче знайти всіх росіян, які повинні стати на військовий облік 5.00 5 1
Політика / Росія
27.11.2022 539
Еще материалы раздела «Росія»