<
НОВИНИ ДНЯ: Байден назвав рішення Верховного суду щодо імунітету Трампа "небезпечним прецедентом"  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  Грози, град і шквали: українців попередили про різке погіршення погоди  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозом  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Україна
27.11.2022 913

Командування ЗСУ терміново звернулося до російських військових через незнання ними правил війни

Росіянам нагадали, що неправильні дії під час здавання в полон можуть бути розцінені як симулювання капітуляції, віроломство та військовий злочин.

cf0987ddde4abd23f5e69c75dabfb893_27.11.22

Останнім часом побільшало випадків, коли російські військові масово здаються в полон ЗСУ. Проте частина військових РФ не знає правил міжнародного гуманітарного права. Пише ТСН. 

Про йдеться у зверненні командування ЗСУ до військовослужбовців РФ, яке оприлюднила пресслужба Генштабу.

Серед росіян, що здаються в полон, фіксується повне незнання і нерозуміння правил війни, а саме міжнародного гуманітарного права. Невиконання цих правил російськими військовослужбовцями викликає, у кращому разі, здивування.

“Бути військовополоненим для російських військових означає, що особовий склад ЗСУ займається фізичним контролем за ними. Якщо під прикриттям здачі в полон відкривається вогонь по українських військових, а саме відбувається симулювання капітуляції, це класифікується як віроломство та військовий злочин”, - йдеться у зверненні.

Військові повідомляють, що такі дії призводять до знищення симулянтів. Щоб здатися в полон Збройним силам України, потрібно знати лише два чіткі правила.

“Треба чітко висловити своє бажання зробити це. Підняти руки і вигукнути фразу про здачу в полон. Не треба виявляти ворожих дій та не треба тримати в руках зброю”, - додали в командуванні ЗСУ.

Росіянам пояснюють, що потрібно виконувати всі команди військовослужбовців ЗСУ і не чинити опір. Якщо росіяни хочуть здатися разом із технікою, то треба розвернути дуло танка або БМП у протилежний від ЗСУ бік.

Оценка материала:

5.00 / 2
Командування ЗСУ терміново звернулося до російських військових через незнання ними правил війни 5.00 5 2
Політика / Україна
27.11.2022 913
Еще материалы раздела «Україна»