<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 рокувсі новини дня
Політика
Світ
26.11.2022 944

Путін може вбити Лукашенка для анексії Білорусі — RLI

Кремль може ліквідувати диктатора Олександра Лукашенка, щоб отримати контроль над армією Білорусі та анексією країни.

Про це повідомили в Інституті Роберта Лансінга з посиланням на джерела у військовому керівництві Росії.

За даними джерел у Москві, у Кремлі захотіли "радикально вирішити питання" про пряме втягування Білорусі у війну проти України – за вказівкою диктатора Володимира Путіна після повернення з саміту блоку ОДКБ у Вірменії розвідка РФ може спробувати влаштувати замах на Лукашенка або його імітацію, щоб залякати останнього та змусити його віддати наказ про участь армії РБ у війні.

У Головному розвідувальному управлінні РФ опрацьовують сценарій, який передбачає вбивство Лукашенка, в результаті якого його обов'язки покладуть на чинного генсека ОДКБ Станіслава Зася, який повністю лояльний Росії і перебуває під контролем ГРУ. За планом Кремля, Зась оголосить про "приєднання" Білорусі до Росії, щоб "запобігти військовій загрозі" з боку України та Польщі.

ГРУ схиляється до варіанта вбивства Лукашенка та призначення Зася, оскільки білоруський диктатор зрозуміє, хто стоїть за спробою замаху у разі його імітації. Після цього він продовжить нагнітати антиукраїнську та антизахідну риторику, але ухилятиметься від прямої участі Білорусі у війні.

Аналітики зазначають, що подібний сценарій може допомогти Кремлю об'єднати під своїм командуванням армії Росії та Білорусі.

Росія, найімовірніше, влаштує збройні провокації у Білорусі, щоб підштовхнути Лукашенка до вступу у війну. Але страх втратити владу залишиться для нього головною перешкодою на шляху до цього кроку.

"Останні повідомлення з джерел у Москві підтверджують попередні висновки аналітиків інституту та вказують на користь драматичного сценарію для Лукашенка", — резюмували в інституті.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін може вбити Лукашенка для анексії Білорусі — RLI 5.00 5 1
Політика / Світ
26.11.2022 944
Еще материалы раздела «Світ»