<
НОВИНИ ДНЯ: Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росією  Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні   Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не станевсі новини дня
Політика
Україна
26.11.2022 646

В ПС ЗСУ розказали, які системи ППО та літаки потрібні Україні

Україні для самостійного захисту неба потрібно ще дуже багато комплексів ППО, зокрема західних зразків. При цьому для швидкого звільнення окупованих територій Повітряні сили потребують літаки F-15, F-16.

Про речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив в ефірі телемарафону.

"Нам треба (комплексів ППО - ред.) ще дуже багато. Ці комплекси покликані, щоб створити на їх базі оновлену систему протиповітряної оборони", - каже Ігнат.

За його словами, на сьогодні в Україні основою все ж залишаються радянські зразки, такі як "Бук-М1", С-300.

"NASAMS і IRIS-T, які дуже ефективно працюють на лінії вогню, тобто прикривають повітряний простір, їх є, на жаль, в обмеженій кількості. Це лише одна установка IRIS-T, дві батареї NASAMS на сьогодні. Ці системи покликані замінити старе озброєння, яка в нас ще залишилося від Радянського Союзу", - зазначив Ігнат.

Він підкреслив, українським військовим також треба посилитися такими системами як Patriot або SAMP-T, які в тому числі можуть працювати і по балістичних цілях.

"Тому, безумовно, на сьогодні ми залежні від західного озброєння. Це стосується й артилерійських систем і танків. Втім, нам потрібні також і літаки. Без технологічних літаків, які зараз є в країнах НАТО, особливого широко спектру озброєння, які мають такі літаки як F-15, F-16 буде дуже важко. Дуже хотілося б мати такий спектр на озброєнні в Повітряних силах, адже це дозволить дуже швидко реалізувати всі наші мрії, а саме звільнення наших окупованих територій", - резюмував Ігнат.

Оценка материала:

5.00 / 1
В ПС ЗСУ розказали, які системи ППО та літаки потрібні Україні 5.00 5 1
Політика / Україна
26.11.2022 646
Еще материалы раздела «Україна»