<
НОВИНИ ДНЯ: Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reutersвсі новини дня
Політика
Україна
28.11.2022 573

Україна до кінця року підпише низку декларацій про вступ до НАТО, - Офіс президента

Україна до кінця року підпише декларації щодо вступу України до НАТО з кількома державами Альянсу.

Про це заявив дипрадник президента з європейської та євроатлантичної інтеграції, заступник голови ОПУ Ігор Жовква, повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Українську правду".

"До кінця року плануємо підписання ще кількох аналогічних декларацій із лідерами держав НАТО", – зазначив Жовква.

Бельгія стала другою країною, яка підписала з Україною спільну декларацію, якою країна задекларувала готовність надавати практичну підтримку для досягнення Україною прогресу у запровадженні стандартів ЄС та НАТО. Першою країною стала Чехія.

"Це дуже важливий міжнародний політичний сигнал у контексті досягнення прогресу України на євроінтеграційному напрямі, адже наша країна успішно просувається в імплементації семи рекомендацій Європейської комісії, необхідних для вступу до ЄС. А стандарти НАТО та взаємосумісність ми успішно опановуємо поле бою. Голос Бельгії відіграє важливу роль", - наголосив Жовква.

Раніше ми писали, що президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Бельгії Олександр Де Кроо сьогодні, 26 листопада, підписали спільну декларацію про підтримку руху України до ЄС та НАТО.

Також повідомлялося, що прем'єр-міністр Бельгії Олександр Де Кроо прибув до Києва. Під час зустрічі стало відомо, що Бельгія передасть Україні генератори, а такожпосилить військову допомогу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна до кінця року підпише низку декларацій про вступ до НАТО, - Офіс президента 5.00 5 2
Політика / Україна
28.11.2022 573
Еще материалы раздела «Україна»