<
НОВИНИ ДНЯ: Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заявувсі новини дня
Політика
Україна
28.11.2022 421

Українська армія може швидко створювати нові з'єднання, але потрібні великі поставки зброї – експерт

Давид Гендельман зазначив, що якусь частину озброєння можна взяти з трофеїв, з того ж Харківського напрямку, але цього замало.

6bd4a1d4f1261e56079e1ed295ed9200_28.11.22

На тлі можливостей української армії щодо утворення нових боєздатних підрозділів виникає проблема щодо темпів поставок західної зброї. Пише ТСН. 

Про це заявив ізраїльський військовий експерт Давид Гендельман у ефірі телеканалу "Еспресо".

"Зараз питання, яка кількість не стільки в російської, як в української армії, вже готових до використання сил, зокрема й виведених з правого берега. Плюс, як ми знаємо, постійно готуються нові резерви, створюються нові з’єднання. Повідомлення про те, що створюється ще одна десантна бригада, ще одна механізована бригада, йдеться вже про створення нових армійських корпусів", - зазначив він.

На думку експерта, проблемав тому, що наразі не видно зростання поставок озброєння, а ту частину, яку можна узяти з трофеїв зовсім незначна.

"В плані особистого складу українська армія може доволі швидко створювати нові з’єднання, але не враховуючи навчання і так далі, їх потрібно чимось озброювати, і поки ми не бачимо справді великих поставок, великого зростання поставок. Звичайно, частину можна взяти з трофеїв, з того ж Харківського напрямку, як повідомляється, взято доволі багато, адже вся проблема в тому, що фронт великий, крім створення українського ударного кулака для того ж Мелітопольського напрямку, бажано кинути резерви й на північний схід, і на Бахмут, словом, розсмикувати сили, яких в принципі не так вже й багато, бо резерви ще не повністю готові", - підсумував Гендельман.

Нагадаємо, Міністерство оборони Великої Британії ухвалило рішення передати Україні три вертольоти Sea King та 10 тисяч артилерійських снарядів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українська армія може швидко створювати нові з'єднання, але потрібні великі поставки зброї – експерт 5.00 5 1
Політика / Україна
28.11.2022 421
Еще материалы раздела «Україна»