<
НОВИНИ ДНЯ: Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлашавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.11.2022 1030

Якою буде зима в Україні: прогноз синоптиків на всі три місяці

Прогноз погоди на зиму 2022-2023 років доволі позитивний, адже в Україні не очікуються сильні морози й снігопади. Натомість температура повітря буде на 2 градуси вищою за кліматичну норму.

Про погоду взимку в Україні розповідає "Апостроф".

Спочатку холод завітає у західні й північні регіони країни, а потім вже погостює в центральних і східних областях. Щодо півдня України, то там навіть може не настати метеорологічна зима, тобто середньодобова температура повітря не опуститься нижче нуля.

Погода у грудні

Середня температура місяця буде в межах від -2 до +3 градусів і вище. Грудень буде теплим і м'яким місяцем, однак лише із 6 до 12 грудня прогнозуються незначні морози. Водночас Новий рік українці, найімовірніше, зустрічатимуть із мокрим снігом і відлигою.

Погода в січні

Середня місячна температура на півдні України очікується в межах +1...+2 градуси, а на північному сході й сході -2...-3 градуси. Стійкі, але незначні морози спостерігатимуться 5-6, 14-15, 27-28 січня. Майже постійно йтиме сніг або мокрий сніг, а вже з 25 січня будуть снігопади.

Утім, справжня зима все ж завітає в Україну, а саме наприкінці січня й на початку лютого разом із ультраполярними повітряними потоками, коли температура повітря вночі в деяких регіонах впаде до -15...-20 градусів.

Погода в лютому

У південних регіонах температура повітря коливатиметься від +1 до +2 градусів, у східних і північних областях від -2 до -3 градусів. Похолодання прогнозується з 4 лютого, а потепління з відлигою і снігом у період між 6 та 12 лютого. Сильні морози повернуться вже у третій декаді лютого й триватимуть до середини березня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Якою буде зима в Україні: прогноз синоптиків на всі три місяці 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
28.11.2022 1030
Еще материалы раздела «Суспільство»