<
НОВИНИ ДНЯ: МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Українівсі новини дня
Політика
Україна
29.11.2022 481

ЗСУ пошкодили міст поблизу Мелітополя, яким загарбники возили техніку

Сили оборони України пошкодили залізничний міст поблизу села Старобогданівка (Запорізька область, 40 км від Мелітополя), який загарбники використовували для доставки озброєння та військової техніки.

630_360_1669308462-761_29.11.22

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 28 листопада.

Так, за даними Генштабу, протягом поточної доби війська російської федерації здійснили по позиціях Сил оборони та цивільних об’єктах України близько десяти обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Загроза завдання противником ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури в глибині території України зберігається. Зокрема, росіяни утримують у готовності авіаційне угруповання й кораблі-носії крилатих ракет.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках, за інформацією Генштабу, обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань противника не виявлені.

На Слобожанському напрямку російські війська обстріляли з мінометів і реактивної артилерії райони населених пунктів Козача Лопань, Стрілеча, Огірцеве, Бударки та Чугунівка Харківської області.

На Куп’янському напрямку загарбники ведуть оборону раніше зайнятих рубежів. З мінометів, ствольної й реактивної артилерії ворог бив по районах Куп’янська, Табаївки, Крохмального та Берестового Харківської області.

На Лиманському напрямку війська рф зосереджуються на веденні наступальних дій. З усього спектру артилерії ворог завдавав ударів неподалік Макіївки та Невського Луганської області, а також Ямполівки і Торського Донецької області.

На Бахмутському й Авдіївському напрямках росіяни продовжують спроби наступальних дій. З танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії загарбники обстріляли райони Спірного, Яковлівки, Бахмутського, Бахмута, Авдіївки, Водяного, Первомайського, Красногорівки, Мар’їнки й Новомихайлівки Донецької області.

На Новопавлівському напрямку російські війська обстріляли з артилерії позиції Сил оборони та райони Вугледара й Нескучного Донецької області.

На Запорізькому напрямку загарбники обороняються. Вогневого ураження зазнали райони Времівки, Новосілки, Новополя, Червоного, Залізничного, Дорожнянки й Кам’янського Запорізької області.

На Криворізькому та Херсонському напрямках росіяни ведуть оборону позицій на тимчасово захоплених територіях, не припиняють здійснювати артилерійські обстріли населених пунктів на правому березі річки Дніпро, зокрема продовжують бити по Херсону.

За інформацією Генштабу, відсьогодні заборонений вхід на територію Запорізької АЕС працівникам станції, які відмовилися підписувати контракти з росатомом.

"російські загарбники продовжують безславно помирати в Україні. Так, один з підрозділів російських окупаційних військ в Луганській області за минулий тиждень втратив до 70% особового складу", — зазначили в Генштабі.

У районі населеного пункту Бабине Херсонської області підтверджене ураження ворожого пункту управління. Зокрема, знищені до п'яти одиниць військової техніки. Інформація про загиблих і поранених військовослужбовців уточнюється.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 28 листопада втрати російських військ у розв'язаній проти України повномасштабній війні становлять близько 87 тисяч 900 осіб.

Оценка материала:

5.00 / 3
ЗСУ пошкодили міст поблизу Мелітополя, яким загарбники возили техніку 5.00 5 3
Політика / Україна
29.11.2022 481
Еще материалы раздела «Україна»