НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
29.11.2022 769

Захарова влаштувала істерику через заяву Папи Римського про катів України: "Це вже навіть не русофобія"

Захаровій не сподобалася правда про війну Росії проти України.

5271aedcac35a8ac77cfc3b7527ad7e1_29.11.22

Речниця МЗС Росії Марія Захарова влаштувала істерику через заяву Папи Римського про те, що "чеченці та буряти - це найжорстокіші кати українського народу". Вона заявила, мовляв, "це вже навіть не русофобія, а збочення". Пише ТСН. 

Про це пишуть російські засоби масової пропаганди.

Папа Римський Франциск в одному з інтерв'ю пояснив, що "якщо в Україні є мученики, отже, є кати, які з них знущаються". Найжорстокішими представниками окупаційної армії понтифік вважає бурятів та кадирівців.

Це роздратувало Захарову, через що вона влаштувала істерику. Речниця російського МЗС заявила, що "такі висловлювання - це вже навіть не русофобія, а збочення".

Захарова заявила, що в 90-х Росії "закидали знущання з народів Кавказу, а тепер, на її думку, нібито все навпаки - народи Кавказу знущаються з росіян". Кого саме мала на увазі Захарова під "росіянами" - невідомо.

Масові поховання в Україні

Після звільнення тимчасово окупованих територій України правоохоронці знаходять братські могили, в яких поховані вбиті та закатовані росіянами українці.

Так, в Ізюмі ексгумували 447 тіл українців, яких під час окупації жорстоко вбили росіяни. Серед закатованих знайшли також тіло дитячого письменника Володимира Вакуленка.

Схожі звірства росіяни вчиняли також у Київській області - Бучі та Ірпені. Після звільнення Херсонщини там виявляють катівні та місця поховань українців, яких вбила армія Росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Захарова влаштувала істерику через заяву Папи Римського про катів України: "Це вже навіть не русофобія" 5.00 5 2
Політика / Світ
29.11.2022 769
Еще материалы раздела «Світ»